Леко разкрачен заден мост
- addition
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
- Status: Извън линия
Леко разкрачен заден мост
Колеги, забелязах, че задните ми колела за леко разкрачени вертикално. Това може ли да се оправи с реглаж или се сменя нещо по окачването?
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Леко разкрачен заден мост
На старото мондео имаше възможност за реглаж на задния мост. За мк3 мисля също, че има, но ще знам със сигурност в Събота.
Като гледам в профила ,че колата ти е по-нова, най-вироятно има възможност за реглаж.
Но трябва да имаш предвид, че ако има нещо разбито свестния майстор ще те предупреди и няма да направи реглажа, защото няма смисъл.
Ако знаеш за нещо по ходовата част (без значение отпред или отзад), което е разбито първо го смени и после върви на стенд за геометрия.
Като гледам в профила ,че колата ти е по-нова, най-вироятно има възможност за реглаж.
Но трябва да имаш предвид, че ако има нещо разбито свестния майстор ще те предупреди и няма да направи реглажа, защото няма смисъл.
Ако знаеш за нещо по ходовата част (без значение отпред или отзад), което е разбито първо го смени и после върви на стенд за геометрия.
- addition
- потребител
Нямам (уж) нищо за ремонт, единствено ми се струва, че при неравности и висока скорост задницата малко отскача встрани, но много малко. Реших, че като е миниван и е по-височка е нормално.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Нормално е малко да е разкрачен задният мост. На нашия C-MAX от завода си беше така. Стига да не е много, не би трябвало това да те притеснява. Все пак ако имаш съмнения може да провериш дали всичко по окачването е здраво и дали си в параметрите на геометрията.
- addition
- потребител
Мога и снимка да кача, но не знам има ли нужда от повече спам по тая тема, един реглаж и без друго ще е полезен, защото и гумите ми са нови...
Благодаря за мненията!
P.S. Видях същия C-Max паркиран - и той беше така. Освен това, за който има съмнение като мен - отговор от Фото Мое
както ги нарича фордманиака:
Здравейте,
Относно Ваше запитване, Форд Фокус и C-MAX погледнати отзад гумите стоят визуално като трапец, което е нормално.
Благодаря за мненията!
P.S. Видях същия C-Max паркиран - и той беше така. Освен това, за който има съмнение като мен - отговор от Фото Мое

Здравейте,
Относно Ваше запитване, Форд Фокус и C-MAX погледнати отзад гумите стоят визуално като трапец, което е нормално.