Въпрос ?
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2015, 18:21
- Модел на автомобила: Galaxy
- Status: Извън линия
Въпрос ?
Въпрос за реглаж към знаещите.
1. Както е видно на разпечатката след реглажа на предницата ,нещата горе - долу влизат в норма ,но някои са на границата и това ме притеснява.
2. Последните три точки ( има четрички на тяхно място) по отношения на предницата изобщо не са тествани .Има ли сервиз в София където да се извърши проверка.
3. Заден мост продължава да червенее ,защото ни казаха че нямало как да се извърши регулирането.
Питането ми е както по точка 2.Следващото питане е за амортисьори.
Моля за подробен прочит на графиките и стойностите от диагностиките на трите стенда.
Благодаря!
1. Както е видно на разпечатката след реглажа на предницата ,нещата горе - долу влизат в норма ,но някои са на границата и това ме притеснява.
2. Последните три точки ( има четрички на тяхно място) по отношения на предницата изобщо не са тествани .Има ли сервиз в София където да се извърши проверка.
3. Заден мост продължава да червенее ,защото ни казаха че нямало как да се извърши регулирането.
Питането ми е както по точка 2.Следващото питане е за амортисьори.
Моля за подробен прочит на графиките и стойностите от диагностиките на трите стенда.
Благодаря!
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Въпрос ?
Никой не може да ти извърши тези измервания - поне аз не съм виждал такъв стенд, който да успява да измери промяната на сходимостта при 20 градуса, както и пълен ъгъл на завиване ляво/дясно.tikva написа:Въпрос за реглаж към знаещите.
Благодаря!
Задният ти мост очевидно е претърпял сблъсък и освен големият страничен наклон на дясното колело, целият е завъртян наляво спрямо посоката на движение (сходимост близко до нула и ъгъл на тяга +0°18'), при което вероятно колата дърпа надясно, когато пуснеш волана. Възможно е кривина в предницата да компенсира и да няма дърпане, но ще ходиш като пинчер със завъртян задник и ще оставяш 4 следи в снега

-
- потребител
Колата не е претърпявала такъв удар , а ако е имало такова събитие някога, то не отличен, а перфектен ще дам на тенекеджиите работили със заводско качество.Тъй като има и картинки, както и показания от стенд за амортисьори но все още няма никакво мнение , то имам питане .Каква е разликата между изпуснал и блокирал амортисьор/и .Благодаря
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
Амортисьорите са ти добре.
-
- потребител
Отново ще повдигана темата, тъй като има лекичко развитие по въпроса с амортисьорите. Понеже съм много инато същество ,преборих се за смяна поне на задните амортисьори.Резултът е че колата не друса толкова ,не се клати толкова много настрани , а самите амортисьори..............оф, ами снощи за пореден път натиснах единия ,и горкия още не е помръднал да се отвори - стои свит.Така е и другия.На единия тест бяха на 70 процента работещи.Нищо няма да питам, а само ще допълня че в чуждите сайтове пише че тресачките се използват не за да се диагностицират амортисьорите , а за обща диагностика .Тъй като снимките може би ще изчезнат след месеци ,то надявам се в скоро време да опиша по-обстойно нещата за да може страдащи като нас да не ръсят пари за диагностика е директно да сменят износени елементи.Грижата в момента сега ми е доколко е пострадала от това пружината ,но...........