Отново гайки и джанти
-
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2014, 20:19
- Модел на автомобила: mondeo mk4
- Status: Извън линия
Отново гайки и джанти
Привет, за тази зима реших да минавам на 16-ки метални джанти (колата е мондео мк4 с 17-ки) (да знам, общото мнение че 16-ки са грозни и не отиват на колата)

Намерих си джанти 5х108 ет. 50 6,5j (би трябвало да ми ги пратят тази седмица), но се чудя от къде да купувам гайки или да ползвам тези от халуминките.
Тука из форума се говори за цени от 3-4 лв на брой, което ми се струва бая, аз намерих на ЕТЕ за по 2-2.5, но и там има питанки - http://www.etebg.com/autospares/nuts-ford.html 45 или 52 са правилните (или други). Знам за варианта с ибей, но много се забавих тази зима, а си е студено вече. Ще звънна и из моргите, но ми се ще да знам какво да търся. Отделно ме убиха с цени за оригинални тасове - в олкс-а има за 120лв.... аз да си бях купил пак алуминиеви джанти.
Ако някой има добра оферта за алуминиеви 17-ки или 16-ки, които да са подходящи за мк4, ще се радвам да споделите.

Намерих си джанти 5х108 ет. 50 6,5j (би трябвало да ми ги пратят тази седмица), но се чудя от къде да купувам гайки или да ползвам тези от халуминките.
Тука из форума се говори за цени от 3-4 лв на брой, което ми се струва бая, аз намерих на ЕТЕ за по 2-2.5, но и там има питанки - http://www.etebg.com/autospares/nuts-ford.html 45 или 52 са правилните (или други). Знам за варианта с ибей, но много се забавих тази зима, а си е студено вече. Ще звънна и из моргите, но ми се ще да знам какво да търся. Отделно ме убиха с цени за оригинални тасове - в олкс-а има за 120лв.... аз да си бях купил пак алуминиеви джанти.
Ако някой има добра оферта за алуминиеви 17-ки или 16-ки, които да са подходящи за мк4, ще се радвам да споделите.
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Re: Отново гайки и джанти
Добре де, отиваш в първата морга с някой и друг Форд с 5х108 ( доста са вече според мен) и си харесваш джанти+тасове+гайки и заминаваш с комплекта. Ако искаш може да те насоча към 2 морги в София, тук да не става реклама.
Sent from my Lenovo
Sent from my Lenovo
-
- потребител
- Регистриран: 29 май 2015, 21:49
Re: Отново гайки и джанти
пусни ми и на мен адресите, че си търся гайки за фокуса