изгубиха се габаритите на Ескорт-а 93 г 16v 1.6-решено
- 100jan
- потребител
- Регистриран: 22 ное 2006, 19:52
- Модел на автомобила: продаден форд ескорт 1.6 16v EFI
- Status: Извън линия
изгубиха се габаритите на Ескорт-а 93 г 16v 1.6-решено
решено-ключа за габариите,сменен и всичко си дойде на място 

Последна промяна от 100jan на 10 апр 2013, 13:18, променено общо 1 път.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
...според мен първо си провери състоянието на крушките на задните светлини и дали отговарят по консумация. При изгоряла крушка или по яка обикновено става така - изчезват светлините....това е в добрия случай!
В по-лошия... превключвателя на таблото. Нагарят му клемички те. Капсуловано е и скъпо го продават, но се ремонтира при свестен жичкаджия...
Друга, но по-малка вероятност е да имаш прекъсната пътечка на платката (фолиото зад таблото)... оправя се, но студена спойка!!!
В по-лошия... превключвателя на таблото. Нагарят му клемички те. Капсуловано е и скъпо го продават, но се ремонтира при свестен жичкаджия...
Друга, но по-малка вероятност е да имаш прекъсната пътечка на платката (фолиото зад таблото)... оправя се, но студена спойка!!!
- 100jan
- потребител
благодарско ,май ще е крушката,смених една на зад.габарит преди 3-4дни ,гледах я като цокъл и балон мисля че беше по слаба.ще проверя и ще пиша до къде стигах...kEFi написа:...според мен първо си провери състоянието на крушките на задните светлини и дали отговарят по консумация. При изгоряла крушка или по яка обикновено става така - изчезват светлините....това е в добрия случай!

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: ?
В твоя случай си мисля, че си сложил крушка 10W на място за 5W и следствие на това за 2-3 дни ти е нагорял ключа...аз се усетих, кгато започна да ми пари (лоста на мигачите), ама ми бяха сменили кришка в сервиз и незнаех....100jan написа:не са крушките... оказва се ключа ,лошото е че не мога да стигна до контакта за габаритите.ще търся оборотен за донорство
- 100jan
- потребител
Re: ?
не са виновни крушките 5w, а отпред са с светодиоди , но са читави , след консултация със зета/ бори се момчето с няколко служебни и два лични форда,каза че си е фордова болежка тоя ключ-без значение кво ще се прецака...та в процес на преговори съм за едно такова за донорство , а като разбазикам моето мога да се опитам да дам някои идеи от "помогни си сам"..поздрави ...kEFi написа:В твоя случай си мисля, че си сложил крушка 10W на място за 5W и следствие на това за 2-3 дни ти е нагорял ключа...аз се усетих, кгато започна да ми пари (лоста на мигачите), ама ми бяха сменили кришка в сервиз и незнаех....100jan написа:не са крушките... оказва се ключа ,лошото е че не мога да стигна до контакта за габаритите.ще търся оборотен за донорство

- 100jan
- потребител
габарити
на мястото на крушкита за габарити на фаровете - наследсто са ми от предния собственик. Диодите са дебели и са монтирани направо на цокъла на крушката,с две думи истински -от 98г не са мръднали. в ключа излезе повредата - чакам утре доставка и веднага ще го разпарчетосам моя. Няма невъзможни неща за бълг.техническа мисъл - нема пари действай....ще докладвам при положителен резултат от ремонта