FORD KA- проблем с ел стъклата!!!!!!!!!!!!!!!!!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
macka
потребител
потребител
Регистриран: 29 мар 2007, 11:55
Модел на автомобила: ford Ka
Status: Извън линия

FORD KA- проблем с ел стъклата!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мнение от macka » 15 юни 2007, 12:52

здравейте на всички и помощ имам следния проблем!!!значи първо частично српя да работи копчето на шофьорската втара за дясното стъкло (не това на шофьора, а другото) надолу работи, нагоре - не!!! след това пак на шофьорската втара от време на време спираше да работи и копчето за шифьорското стъкло (лявото).Но като отворя вратата проработва, що е то?
проблем с копчето или нещо друго? в един сервиз ми казаха, че трябва да сменя копчетата ( или нещо подобно, машинка май...) също така ми казаха че за форд Ка стували 90 лв :shock:
та някой да има идея дали наистина са копчета или нещо друго и дали мога да намеря нещо по евтино :roll: ?

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 15 юни 2007, 16:25

От копчетата е,нагарят контактите вътре в копчето.Свалят се лесно и могат да се почистят контактните пъпчици с фина пиличка и да се напръска с WD40 примерно,но си е часовникарска работа. А може да се наложи и запояване на пъпките,защото след време се окопават.По-добре си вземи от някоя морга,може да паснат от друг модел Форд :idea:
Ако имаш ел.седалка,можеш да размениш копчето с нейното,но това при положение,че само ти караш колата :wink:
Изображение

to4ilar4eto
потребител
потребител
Регистриран: 05 авг 2008, 20:10
Модел на автомобила: ФОРД КА

Re: FORD KA- проблем с ел стъклата!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мнение от to4ilar4eto » 02 дек 2008, 01:23

проблема просто е в куплунка на вратите ...........
или е клеясал или са се пречупили самите проводници!!!!!!!!!!!!!!
_friends_

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”