Въпрос за Xenon на Мондео 98 година

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
TPAKTOPUCTA
потребител
потребител
Регистриран: 07 юни 2007, 10:31
Модел на автомобила: mondeo2 2.0i Ghia 1998
Status: Извън линия

Въпрос за Xenon на Мондео 98 година

Мнение от TPAKTOPUCTA » 30 дек 2008, 09:22

Здравейте,
Мисля да направя новогодишен подарък на колата ми (мондео 98 година) и по- точно да сложа bi xenon. Но до колкото знам, за да не преча на другите участници в движението фаровете ми трябва да имат лупи, питах в един магазин за Xenon и от там ми казаха, че това не е вярно и да не си слагам лупи (прочетох, че мога да си сложа на фаровете лупи, защото мойте нямат, а и от друго магазинче ми препоръчаха да го направя) и за това реших да попитам тук във форума дали някои притежател на кола като моята си е слагал Xenon, и дали си е сложил лупи (и съответно ако е от София къде го е направил и за колко пари)?

Благодаря ви предварително.

Милен

п.с. естествено ще се радвам всички, които са се информирали по този въпрос и имат мнение да пишат :)

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Re: Въпрос за Xenon на Мондео 98 година

Мнение от kriki » 30 дек 2008, 20:19

много добра идея, но мисля че подарука ще е по скоро не за колата а за тези които я карат по въпроса с лупите не съм привърженик ако ксенона е хубав което означава и излъчващият светина балон на крушката да е в фокусното разтояние на рефлектора и фаровете да са регулирани както трябва няма да пречиш на никой. Огромната разлика аз обаче я усетих не когато го сложих а когато ми угасна едната крушка и я замених с обикновенна и фаровете ми изведнъй 'спряха' да светят. По въпроса с лупите съм твърдо против, щото според мен поне светят по слабо от другите. Наистина насочват светлината по добре и не блестят толкова но светят осезаемо по слабо поне според мене де като прибавим към това че на БГ пазара се продават на 99% боклуци ти препоръчвам да си оставиш уригиналните фарове ако са такива де сам направи извода един хубав фар струва 250 300 лева а тези модерните с лупи и ейнжъл айс ги продават за толкова комплекта освен това за мондео като нашите до сега не съм видял почти нищо, нито фарове нито брони, прагове, стопове. Нотова което съм виждал като тунингови фарове с лупи основно за голф и ауди са абсолютни :censur: така че сам прецени дали да ги сменяш.

TPAKTOPUCTA
потребител
потребител

Мнение от TPAKTOPUCTA » 05 яну 2009, 09:07

Мерси много за съвета.

Прав си, че няма почти нищо хубаво за мондео 2 (намерих само разни китове от Англия за по 1500 пауда + доставка) но не ми се дават толкова. Иначе знам как се установява разликата :) един приятел има скорпио 95 и си сложи ксенон, и от там се зарибих и аз. :)

да те попитам само ти къде си сложи Xenon-ките :) или да ми препоръчаш магазин от където да си купя и съответно дали си струва да си слагам два кита (за къси и дълки съответно)

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.

Мнение от momo76 » 06 яну 2009, 09:58

И аз отскоро съм с ксенон и разликата е огромна. Моите са Луксима 45W 5000К и светят доста добре и най важното не светят лампичките за изгоряла крушка. Аз сложих само на късите, за дългите няма смисъл те и без това си светят силно, а и с ксенон на дългите май забравяш за присветкане.

TPAKTOPUCTA
потребител
потребител

Мнение от TPAKTOPUCTA » 06 яну 2009, 17:16

Можеш ли да ми кажеш къде ги сложи и за колко пари?

Мерси предварително.

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Мнение от kriki » 09 яну 2009, 19:24

Ами аз съм от Стара Загора, а при вас в софия нещата са съвсем различни и не мога да ти кажа от къде да ги вземеш, но луксима наистина не са лоши и което е най-важното вече са с две години гаранция включително и на крушките а до колкото ми е известно никоя друга фирма не дава гаранция на крушка. За луксима не ме кефи единствено, че понякога се случва да смущават радиото но други забележки нямам. До колкото знам ако излезе някакъв проблем веднага сменят дефектиралият елемент без увъртане и разни други типични за българия разправии, естествено имат изискване да бъдат монтирани в техен оторизиран сервиз. По отношение на мощността според мен и 35 вата свети достатъчно, а по отношение на дългите сам си прецени дали са ти нужни. Аз съм за щото през деня съм на бачкане, а като ме стегне шапката след работа хващам на някъде и се прибирам по малките часове когато няма много движение и си ползвам дългите редовно независимо че късите са ксенони, на пътя обикновенните дълги не се забелязват, а само по дърветата около пътя и се създава усещане че си в тунел. Въпреки всичко това без тях не мога, така че имам голям мерак и те да са ксенони. Много хора смятат че при ксенон на късите не ти трябват дълги, според мен не е така, елементарната сметка е : 90км/ч = 25м/с добре регулирани къси светят на около 30-40м. пред колата това разтояние се изминава за приблизително 1.5 сек. в които шофоьора трябва да види препятствието, да реагира и при нужда да спре автомобила . Като прибавим и това че аз, а и повечето шофьори рядко се движат извън града по хубав път с такава скорост смятам че дългите са си напълно нужни и според мен е напълно оправдано също да са ксенонови.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”