Въпрос за подгревни свещи
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
- Status: Извън линия
Въпрос за подгревни свещи
Някой знае ли, при TDCI двигателите, колко време трябва да подгряват свещите преди да изключат?
Имам предвид да се изключат самите свещи от релето, което им подава напрежение, а не изгасването на лампичката на таблото.
Питам, за да направя сравнение... При мен спира консумацията на 30 - 40 секунда. За съжаление времето не го засякохме с хронометър
Та ми е интересно това време нормално ли е? Или нещо релето не изключва на време?
Благодаря
Имам предвид да се изключат самите свещи от релето, което им подава напрежение, а не изгасването на лампичката на таблото.
Питам, за да направя сравнение... При мен спира консумацията на 30 - 40 секунда. За съжаление времето не го засякохме с хронометър

Та ми е интересно това време нормално ли е? Или нещо релето не изключва на време?
Благодаря
-
- потребител
- Регистриран: 15 сеп 2007, 22:32
- Модел на автомобила: Мondeo 2.0TDCi 02г. комби
Re: Въпрос за подгревни свещи
точно 8 сек. е при 2.0 TDCi
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
При мен лампата на таблото свети 2 сек. но реално свещите изключват след 5-6 сек. Това време би трябвало да зависи от външната температура.За момента е така. Зимата ще видим.Сложих си допълнително светодиод директно на свещите и си ги наблюдавам .
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
има си алгоритъм който се влияе от външната темп ,тази на мотора и оборотите с които се движиш - ако е студено свещите не изключват при стартирането на мотора ,понякога работят с минути ..
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Така, така...
Излиза, че или при мен алгоритъма се лъже с някой/и параметри, или при колегите...
измерването съм го направил при външна температура около 18 градуса и студен двигател.
Излиза, че или при мен алгоритъма се лъже с някой/и параметри, или при колегите...
измерването съм го направил при външна температура около 18 градуса и студен двигател.
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Да и аз съм чел за това но практиката го опровергава. Аз и за това си сложих свитодиода.Ще видим как ще е зимата. За сега свещите се включени около 6 сек. и изгасват.Alexi написа:има си алгоритъм който се влияе от външната темп ,тази на мотора и оборотите с които се движиш - ако е студено свещите не изключват при стартирането на мотора ,понякога работят с минути ..