focus не разрешава паленето
-
- потребител
- Регистриран: 01 яну 2011, 21:40
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
focus не разрешава паленето
здравейте колеги.
отскоро имам фокус 1.6(100) бензин 2001 г. Работише си нормално, но този следобед след като ми потрябва колата, тя отказа да запали.Светват само двете жълти лампи в ляво и се чува някакво цъкане от към кутията с бушоните в двигателния отсек.изобщо не ми дава да запаля- все едно някаква защита се включва.поради това си мисля че нее механичен проблема(например стартер, защото ощте на контакт се прекратява паленето от тези релета(цъкането)).акомулатора го зареждах -иначе като дам на контакт лампите светкат-има ток.не съм пипал нищо по ангренажния ремък на зетека.
Каде да търся пустия му проблем?
благодаря предварително!
отскоро имам фокус 1.6(100) бензин 2001 г. Работише си нормално, но този следобед след като ми потрябва колата, тя отказа да запали.Светват само двете жълти лампи в ляво и се чува някакво цъкане от към кутията с бушоните в двигателния отсек.изобщо не ми дава да запаля- все едно някаква защита се включва.поради това си мисля че нее механичен проблема(например стартер, защото ощте на контакт се прекратява паленето от тези релета(цъкането)).акомулатора го зареждах -иначе като дам на контакт лампите светкат-има ток.не съм пипал нищо по ангренажния ремък на зетека.
Каде да търся пустия му проблем?
благодаря предварително!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: focus не разрешава паленето
Пробвай да запалиш със ток от външен източник(с кабели от друга кола), ако и така не става разгледай таблото за хлабави връзки на силовите кабели, които влизат в него.
На бутане пали ли?
На бутане пали ли?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Стартера не е “механичен проблем“.А цъкането не е блокировка.Така трябва да е.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Втулките на стартера, примерно да не са химичен проблем?
Колегата явно се е оправил, щом от 02.01. не е влизал насам да разкаже.

Колегата явно се е оправил, щом от 02.01. не е влизал насам да разкаже.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 27 дек 2010, 22:59
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8TDCI
При мен преди 2 год. същия проблем и се оказа, че имобилайзера на алармата е здал багажа и не ми дава да запаля.
Ако имаш аларма, разкачия и пробвай. При мен това беше.
Друго, което може да е гл.бушони да има влага, откачи гл. бушоните (провери ги да не изгорял някой) напръскай гнездата със контактния спрей( специален за ел.) и изчакай няколко минути да подейства и тогава сложи по същия ред бушоните)
Успех.
Ако имаш аларма, разкачия и пробвай. При мен това беше.
Друго, което може да е гл.бушони да има влага, откачи гл. бушоните (провери ги да не изгорял някой) напръскай гнездата със контактния спрей( специален за ел.) и изчакай няколко минути да подейства и тогава сложи по същия ред бушоните)
Успех.
-
- потребител
- Регистриран: 02 яну 2010, 15:31
- Модел на автомобила: ford focus 1.8
Много е кофти когато си си оправил проблема а не кажеш КАК!
В момента го имам същия проблем и се чудя какво му е на фокуса-1.8,бензин,2000г.
При даване на контакт лампите по таблото светват нормално,а когато трябва да завърти стартера се чува само едно чукане и стартера не завърта.
Ако някой е имал този проблем да пише как го е оправил.Благодаря предварително!
В момента го имам същия проблем и се чудя какво му е на фокуса-1.8,бензин,2000г.
При даване на контакт лампите по таблото светват нормално,а когато трябва да завърти стартера се чува само едно чукане и стартера не завърта.
Ако някой е имал този проблем да пише как го е оправил.Благодаря предварително!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Профилактика на стартера!
Смяна на четките, почистване на колектора от нагара с финна шкурка и преглед на връзката и тънката жица, която подава пусковото напрежение. Естествено и преглед на лагерите и смазване!
Принципно това се прави през Октомври, за да се подготви колата за Зимата!
Сваляш стартера, сядаш на масата в кухнята и върху един вестник разглобяваш, ревизираш и сглобяваш. Цялата процедура отнеме около 1 час без да се включва времето за ходене до магазина за четки.
А-а-а! Щях да забраве. В магазина се ходи със старите четки!

Смяна на четките, почистване на колектора от нагара с финна шкурка и преглед на връзката и тънката жица, която подава пусковото напрежение. Естествено и преглед на лагерите и смазване!

Принципно това се прави през Октомври, за да се подготви колата за Зимата!
Сваляш стартера, сядаш на масата в кухнята и върху един вестник разглобяваш, ревизираш и сглобяваш. Цялата процедура отнеме около 1 час без да се включва времето за ходене до магазина за четки.
А-а-а! Щях да забраве. В магазина се ходи със старите четки!