Фарове, оборотомер, лампи на таблото -не работят.ЕСКОРТ 95г

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
jikata5
потребител
потребител
Регистриран: 30 яну 2007, 16:58
Модел на автомобила: ESKORT
Status: Извън линия

Фарове, оборотомер, лампи на таблото -не работят.ЕСКОРТ 95г

Мнение от jikata5 » 04 мар 2011, 14:10

ЕСКОРТ 1.8I,16V 95 г. Здравейте колеги!Преди няколко седмици, сутринта спряхя да работят фаровете.Към обяд запалих колата и всичко си беше ОК.Онзи ден обаче проблемите започнаха от ново и то комплексно.Забелязах че освен фаровете , то и оборотомера не работи, а даже и лампите на таблото.Вчера се опитах да стигна до някъкав извод като прегледах няколко схеми, но уви, не можах да стигна до никаква логика,в тоя кучи студ.Днес запалих колата ,и забелязах че светна лампата за зареждане, но фаровете не.Когато ги включа,започва да пищи датчика за забравени фарове при отворена врата.Закачих мултицета на акумолатора-12.8,започнах да вдигам оборотите, в един момент напрежението се покачи на около 14 волта и фаровете заработнаха, а така също и оборотомера.Загасих двигателя, след което дадох ключа на контакт, и пак не светеха лампите за маслото и зареждането.Запалих, и пак същия проблем.Забравих да спомена че когато светнат фаровете, свети и лампата на зареждането, и когато натисна стоповете лампата започва да светва по-силно, и се включва звуквия сигнализатор "забравени фарове".Габаритите си работят винаги.След изчетеното във форума не мога да си обясня, ако е прецакан алтернатора, защо фаровете поне не работят, след като могагт да черпят ток от акумулатора?
Ще съм благодарен ако помогнете със съвети, и за демонтирането на самия алтернатор, че като видях къде е наврян, ми стана мъчно за стария "вафлен"ФОРД.

Потребителски аватар
IliqnSkiqq
потребител
потребител
Регистриран: 25 юни 2010, 15:03
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 16V-136к.с. EB3955

Re: Фарове, оборотомер, лампи на таблото -не работят.ЕСКОРТ 95г

Мнение от IliqnSkiqq » 04 мар 2011, 17:05

Не съм сигурен,но май имаш лоши спойки по таблото с предпазители.
"Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите."
-Аристотел

jikata5
потребител
потребител
Регистриран: 30 яну 2007, 16:58
Модел на автомобила: ESKORT

Re: Фарове, оборотомер, лампи на таблото -не работят.ЕСКОРТ 95г

Мнение от jikata5 » 04 мар 2011, 20:39

M/у другото, реших да свалям алтернатора, понеже се затопли, и когато запалих двигател, всичко си бе-ОК.Прегледах клемите които излизат от алтернатора(С МНОГО ПОРЕЗНИ РАНИ ПО РЪЦЕТЕ),и забелязах че на едната, при връзката с кабела беше окислила яко.Лакът на кабела бе паднал и дори ми се стори хлабава връзката-кабел клема.Притиснах с клещите самата клема, и сега очаквам да застудее, за да видя ще дойдат ли пак проблемите.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”