Странни проблеми при Мондео МК1 Комби

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
enemytoall
потребител
потребител
Регистриран: 21 мар 2011, 16:53
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia Combi 2.0 1995г.
Status: Извън линия

Странни проблеми при Мондео МК1 Комби

Мнение от enemytoall » 21 сеп 2011, 23:54

Здравейте драги съфорумници!

Пиша ви с молба,ако някой случайно има представа от какво може да са причинени по-долу изредените проблеми!Нов съм във форума (регистрацията ми е от когато имам книжка),а и съм млад шофьор,тъй че моля да ме извините ако бъркам нещо при обяснението!Така и към проблемите...

За първа кола бракувах тази на баща ми,а именно Форд Мондео Ghia 2.0 Комби '95.За годините си върви прекрасно,като изключим,че явно когато аз съм започнал да я карам е решила,че е време за няколко ремонта.

Проблемът ми е свързан със стартера и компютъра.Преди седмица за нещастие затънах,и се наложи да ме вадят с трактор.След тази случка започнаха проблемите.При завъртане на контакт нищо по компютъра не свети,нито врати нито каквито и да било индикации.На 2рата позиция стартера не върти,а скоростомера почва да играе 0-100-0-160-0-200 и тн.Всичко обаче се оправя след сваляне на - или + клема на акомулатора и като изчакам 10тина минути и го вържа наново,пали от раз,всичко свети,сякаш не е имало проблем!
Също така преди седмица си карах най-спокойно,когато радиото млъкна,сякаш съм натиснал Mute.Свети,изписва честота,но няма музика!Пробвах да го сложа на точно конкретна честота,проверих антената,рестартирах пак всичко чрез акомулатора,така че да ми поиска код,но пак не тръгва!

Моля ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми,или ако знае сервиз в който няма да ми одерат кожата да сподели.Благодаря предварително!

Поздрави!

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 05:06
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Re: Странни проблеми при Мондео МК1 Комби

Мнение от BIGFORDFAN » 22 сеп 2011, 01:08

Много е вероятно радиото да минава през фабричен усилвател(стъпало) и то да е заминало(намира се зад жабката)

Потребителски аватар
enemytoall
потребител
потребител

Мнение от enemytoall » 25 сеп 2011, 21:36

Как изглежда този усилвател?И къде мога да намеря информация как се сменя?

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 05:06
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Мнение от BIGFORDFAN » 26 сеп 2011, 22:39

Ами като отвориш жабката и отгоре между нея и таблото се виждат оребрения за охлаждане-това е стъпалото.Може и да нямаш де,но моята Ghia X имаше и оттам беше проблема...

Потребителски аватар
enemytoall
потребител
потребител

Мнение от enemytoall » 28 сеп 2011, 21:23

Странно но след като един ден карах със свалено радио,днес вечерта го закачих и си свири без проблем,без да изгасва и изчезва сигнала.
За сметка на това ми изчезнаха габарити,зумер и тн....Вече почвам да се нервирам,и ще излея 1 туба контактен спрей върху всички жици що са там!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”