не ми изгаснаха 4лампи на таблото

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
razbiva4a8435
потребител
потребител
Регистриран: 12 апр 2012, 19:57
Модел на автомобила: ford focus 1.8 tdci
Status: Извън линия

не ми изгаснаха 4лампи на таблото

Мнение от razbiva4a8435 » 26 юни 2012, 23:04

днес към 1 слезнах до колата не бях е вадил 3ди някаде незнам дали има значение въртя на 1ва степен аз ключа и винаги имам навика да изчаквам всичко да изгасне и тогава паля ама днес не ми изгаснаха 4лампи иначе колата запали без никакъв проблем искам да попитам за какво са лампите едната беше за акумулатора 2рата е нещо от типа на навит тел 3тата екруг и в него ! 4тата е нещо като кран или чешма казаха ми че компа може да е натрупал грешки

Потребителски аватар
razbiva4a8435
потребител
потребител

Re: не ми изгаснаха 4лампи на таблото

Мнение от razbiva4a8435 » 26 юни 2012, 23:46

да се дойскажа сега преди 10мин се прибрах от работа и отидох пак при колата въртя аз и този път не изгаснаха две лампи а не като днес на обяд 4три ,не исгаснаха лампите за акумулатора и тази дет като кранче или чешма запалих пак без никакав проблем изгасих пак вратнах и този пат не изгасна лампата за акумулатора запалих пак и лампата исгасна и сега не свети нищо ебаси магиите тоя фокус ебаси магийте дет прави :Д компа сигорно е бакан с грешки и незнае какво да прави наи добре утре сутрин една диагностика и ще се види какво е

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 27 юни 2012, 00:14

Най-добре си зареди първо акумулатора, преди да правиш каквото и да е друго. И провери нивото на охлаждащата течност, щото тази с крана е за това.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 27 юни 2012, 09:10

На всички автомобили като подадеш на контакт светва индикацията за незареждане на акумулатора. Намотката "навит тел " е подгряването. Кръгчето с удивителната може би ти показва, че имаш проблем по спирачната система. Това може да е от това, че на помпата на ABS-а са необходими няколко секунди да достигне нужното налягането.
По принцип няма какво да изчакваш при палене, освен подгряването, а след като запали май оставаше една индикация като описаната от теб "кръг и в него ! ", което те подкавна да натиснеш спирачката в знак, че си приел теста на автомобила. След натискането на педала на спирачката би трябвало всичко да угасне.
Както ти писа Наско, а аз бих добавил да си проверш всички течности в автомобила:
- спирачна течност, да не е под минимум и над максимум (при смяна на накладки се налага да се изтегли от нея с една спринцовка)
- охладителна течност. Също да не е под минимум.
- хидравлична. Трябва при изгасен двигател да е на максимум.
- течност за чистачките. Някой от по-скъпите модели досаждат непрекъснато с "забележки", когато няма достатъчно течност, а някой от скъпите автомобили познават, че вали и направо спират двигателя, ако в рамките на 30 минути не вземеш мерки.
- нивото на маслото на двигателя. Мери се при студен двигател.
- нивото на маслото на скоростната кутия (отнася се за автоматиците). Трябва да се мери на загрял работеш двигател. Обратно на нивото на маслото на двигателя.
- нивото на електролита на акумулатора. Особено през лятото се губи доста от водата поради високите температури, което увеличава гъстотата и намалява капацитета на акумулатора. По бензиностатциите има денсиметри на цена около 3 лв., с които можеш да си следиш гъстотата.
На същото място продават абсолютно същея уред, но е за измерване на температурата на замръзване на охладителната течност, което ще ти трябва през Зимата.

Потребителски аватар
razbiva4a8435
потребител
потребител

Мнение от razbiva4a8435 » 27 юни 2012, 13:50

мерси колега за съветите проверил съм всички течности всичко е както каза всичко е наред ,днес бях при един маистор закачиха ми е имаше доста грешки изчисти ги само една грешка нещеше дасе махне реголиране на киометраш маи беше изглежда ми се е залепило копчето за трип дет колко киометра съм минал и това киометрашче седи постоянно на 0 и бъгва всичко ся ще видя дали може да се оправи ако не ще търся друг киометраш ,иначе сега не ми свети нищо на таблото всичко е 6 мерси

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”