Как се сваля таблото на Мондео МК2
-
- потребител
- Регистриран: 30 сеп 2010, 20:10
- Модел на автомобила: ford mondeo mk2
- Status: Извън линия
Как се сваля таблото на Мондео МК2
Колеги някой знае ли как се сваля таблото на Мондео МК2. Ако може подробно да ми обясни ще съм много благодарен, че тези дни ми предстоят мъки със свалянето на таблото заради климатика. Във форума търсих и нищо не намерих 

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Re: Как се сваля таблото на Мондео МК2
Таблото се сваля лесно, махаш решетката около таблото, махаш средната конзола при скоростите, махаш радиото, махаш и пластмасата около него, махаш аир бега, вадиш волана, вадиш и жабката,отстрани до уплътнението на вратите има по 2 болта под пластмасите, болтове има и под жабката и волана, по принцип таблото се сваля лесно, трудното е да извадиш кутията на парното климатичния радиатор седи отпред, за целта трябва да откачиш и маркучите на радиатора на парното отдолу под купето, под тръбите на климатика има една гайка развива се за да излезе кутията, ще ти трябва и специален инструмент за да разглобиш връзките на климатика, не ги режи, че много трудно се намират здрави тръби. Горе долу това е процедурата.

-
- потребител
Звучи ужасно, но трябва да се справя
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Изграждаш си голяма доза спортна злоба и започваш, трябва да се справиш.todorpp написа:Звучи ужасно, но трябва да се справя
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Didibao
- потребител
То таблото се сваля за 30 минути, обаче кофти е като почнеш да вадиш кутията, задължително си намери инструмент за разглабяне на бързите връзки на климатика иначе го закъсваш, прави се лесно, аз лично го направих от една тръбичка, запилих я под конус и я срязах странично, свърши ми перфектна работа, ако искаш ще кача снимка какво съм сътворил. Забравих да спомена да внимаваш със спиралата на волана, фиксирай я с тиксо като свалиш волана, за да не се измести за всеки случай.
Иначе като изкормиш всичко трябва да получиш това.

Инструмента за разглабяне на връзките който си направих изглежда ето така:

Иначе като изкормиш всичко трябва да получиш това.

Инструмента за разглабяне на връзките който си направих изглежда ето така:

-
- потребител
Така като гледам май главата ще започне да ме боли когато го слагам обратно. А това фиксиране на спиралата на волана колега нещо не разбрах как точно трябва да го направя
- Didibao
- потребител
Не е проблем и да не го правиш, иначе на първата снимка се вижда тиксото как съм го сложил.