датчика за температура на таблото ми полудя

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
MartoPetrov
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2014, 22:46
Модел на автомобила: Fokus FYDB 1,6
Status: Извън линия

датчика за температура на таблото ми полудя

Мнение от MartoPetrov » 12 ное 2015, 10:12

Здравейте колеги горд собственик съм на форд фокус 1.6 101 к.с 2001 година. Преди няколко дни се изплаших когато видях, че стрелката на датчика за температурата е в червено, веднага спрях, но системата си работеше перфектно. После забелязах, че стрелката прави супер неадекватни движения. Влезне в червено за секунди и после пак за секунди се върне в нормално положение. Смених датчика за температурата. Но днес отново ми направи същия проблем. Системата работи нормално както предишния път. Моля дайте ми съвет какво да направя, защото аз си мислех че е от датчика но уви не е. Мисля си да не е нещо от кабели или свързано с токовете на колата? Моля дайте съвет какво да направя. Карам колата от година и половина и досега това не ми се беше случвало. Ако е от значение стария датчик беше счупен като го свалиха. Благодаря ви предварително!

aspasia
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v

Re: датчика за температура на таблото ми полудя

Мнение от aspasia » 12 ное 2015, 12:07

Виж кабелите на датчика да не са близо до свещите провери им изолацията сложи им едно гофре допълнително отгоре.

Потребителски аватар
MartoPetrov
потребител
потребител

Мнение от MartoPetrov » 12 ное 2015, 19:24

Ще го проверя да. Благодаря ти!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 12 ное 2015, 22:39

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
MartoPetrov
потребител
потребител

Мнение от MartoPetrov » 13 ное 2015, 17:24

aspasia написа:Виж кабелите на датчика да не са близо до свещите провери им изолацията сложи им едно гофре допълнително отгоре.
Колега близко са кабелите един до друг даже се допират. Каква ти е идеаята с тези кабели?

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 13 ное 2015, 18:23

MartoPetrov написа:
aspasia написа:Виж кабелите на датчика да не са близо до свещите провери им изолацията сложи им едно гофре допълнително отгоре.
Колега близко са кабелите един до друг даже се допират. Каква ти е идеаята с тези кабели?
Идеята е кабелите на датчика за температурата да са по далече от кабелите за свещи. Близостта и старите кабели за свещи побъркват индикатора.

Потребителски аватар
MartoPetrov
потребител
потребител

Мнение от MartoPetrov » 14 ное 2015, 00:12

aspasia написа:
MartoPetrov написа:
Идеята е кабелите на датчика за температурата да са по далече от кабелите за свещи. Близостта и старите кабели за свещи побъркват индикатора.
Въпроса е че се допират и незнам как би станало, но ще пробвам за да видя кво се случва.
Между другото го хванах кога го прави номера със стрелката, прави го само по нанадолнище днес на два пъти я видях, ако това има някакво значение де :?:

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 14 ное 2015, 11:14

MartoPetrov написа:
aspasia написа:
MartoPetrov написа: Колега близко са кабелите един до друг даже се допират. Каква ти е идеаята с тези кабели?
Въпроса е че се допират и незнам как би станало, но ще пробвам за да видя кво се случва.
Между другото го хванах кога го прави номера със стрелката, прави го само по нанадолнище днес на два пъти я видях, ако това има някакво значение де :?:
Източвал ли си наскоро антифриз виж нивото му трябва да е между MIN и MAX. Опитай да си обезвъздушиш системата може и да имаш въздушен джоб. Качваш предното колело от страната казанчето на някой бордюр да е в най високата позиция отваряш капачката и оставаш да поработи поне 5 минути на напълно загрял двигател.

Потребителски аватар
MartoPetrov
потребител
потребител

Мнение от MartoPetrov » 14 ное 2015, 13:00

aspasia написа:
MartoPetrov написа:
aspasia написа: Идеята е кабелите на датчика за температурата да са по далече от кабелите за свещи. Близостта и старите кабели за свещи побъркват индикатора.
Източвал ли си наскоро антифриз виж нивото му трябва да е между MIN и MAX. Опитай да си обезвъздушиш системата може и да имаш въздушен джоб. Качваш предното колело от страната казанчето на някой бордюр да е в най високата позиция отваряш капачката и оставаш да поработи поне 5 минути на напълно загрял двигател.
Колега капачката нали сама си обезвъздушава. А и като бях на майстор за този проблем. Той отвори казанчето и нямаше признаци да има въздух в системата. Иначе не съм я източвал изобщо системата. Колата я имам от година и половина. За мен странното е че стрелката откача по нанадолнище мисля че е нещо по-скоро по кабели или маса, за да го прави само тогава.

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 15 ное 2015, 09:38

Капачката служи да създава налягане в системата иначе ако пропуска ще ти кипне водата. Няма как да установиш само като отвориш капачката на съда с антифриза. Иначе за подскачащата стрелка на температурата имаше статия на Ford и имаше обсъждане в един Английски форум че причината са кабелите на свещите и близостта до датчика това е ако колата не ти е газифицирана там вече проблема е друг. Ако ти отваря и големият кръг значи термостати ти бачка сложи една допълнителна изолация на кабела на температурният датчик и направи едни обезвъздушаване както ти описах и виж дали ще има проблеми.

Потребителски аватар
MartoPetrov
потребител
потребител

Мнение от MartoPetrov » 15 ное 2015, 18:00

aspasia написа:Капачката служи да създава налягане в системата иначе ако пропуска ще ти кипне водата. Няма как да установиш само като отвориш капачката на съда с антифриза. Иначе за подскачащата стрелка на температурата имаше статия на Ford и имаше обсъждане в един Английски форум че причината са кабелите на свещите и близостта до датчика това е ако колата не ти е газифицирана там вече проблема е друг. Ако ти отваря и големият кръг значи термостати ти бачка сложи една допълнителна изолация на кабела на температурният датчик и направи едни обезвъздушаване както ти описах и виж дали ще има проблеми.
Благодаря за инфото, колега :) Колата ми има газ, значи отивам към друг проблем както каза ти. Какъв е проблема и с какво да изолирам кабела на датчика от тези на свещите? Сега усещам и че перката ми се включва(за охлаждане) датчика в колата показва,че температурата е нормална, а перката работи, което значи, че перката няма връзка с датчика, защото това е като защитна реакция с вътенето на перката(когато няма датчик, перката работи постоянно). Незнам какво да правя вече а до преди седмица и малко ги нямах тези проблеми :)

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 15 ное 2015, 20:28

Потребителски аватар
MartoPetrov
потребител
потребител

Мнение от MartoPetrov » 15 ное 2015, 20:50

HACKO написа:
Колега изчетох го този форум но симптомите там са малко по различни. Там светят лампи при мен не. Там колата губи мощност при мен работи перфектно. Благодаря ти все пак
Последна промяна от DigiPro на 15 ное 2015, 21:02, променено общо 1 път.
Причина: Кирилица!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 15 ное 2015, 21:00

Първо, писането на Кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Второ, оправяй се както искаш!

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 16 ное 2015, 00:28

MartoPetrov написа:
HACKO написа:
Колега изчетох го този форум но симптомите там са малко по различни. Там светят лампи при мен не. Там колата губи мощност при мен работи перфектно. Благодаря ти все пак
Това е от същата тема. Провери ли го?
За този симптом бих дал няколко предложения за проверка преди да отидете в сервиз:
1.Да се зачистят и проверят всички контакти на масите към купето,буксата на датчика и тази на таблото с уредите.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”