Перка на радиатора - фокус 1

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
valentyno
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2014, 16:12
Модел на автомобила: focus 1.8TDdi и служебна Fiesta mk8
Status: Извън линия

Перка на радиатора - фокус 1

Мнение от valentyno » 09 юли 2016, 20:24

Здравейте колеги, днес карах фокуса да му долеят фреон, беше на 430 гр., от последното му дозареждане през миналата пролет. Явно е, че загубата е над 40%, но не съм сигурен в миналогодишната интервенция. Сега ще го загледа и ще потърся причината за загубата на хладилния агент, имам обаче друго питане. С колко степени са перките на радиатора? При мен май се включва направо 2-ра, заработват и двете за около 30 секунди и спират заедно с компресора, като хладния въздух намалява и следва отново пускане след още 30 секунди и така процеса е постоянен. Според мен трябва да има по ниска степен, която да е по-постоянна. Това с хладния въздух го мерихме с електронен термометър в централния въздуховод като стига до 3 градуса и качва до 8 в интервал от 1 мин.

Ако има 1-ва степен, как да я възстановя в домашни условия, изобщо ще е възможно ли?

_friends_
Валентин Андреев - 0896726037

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ

Re: Перка на радиатора - фокус 1

Мнение от OgiDogi » 10 юли 2016, 06:37

valentyno написа:...
Ако има 1-ва степен, как да я възстановя в домашни условия, изобщо ще е възможно ли?

_friends_
В захранването на перките има общо 3 предпазителя в кутията при двигателя: F6, F29 и F65.
Fuses.jpg
Fuses Engine Bay
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
valentyno
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2014, 16:12
Модел на автомобила: focus 1.8TDdi и служебна Fiesta mk8

Re: Перка на радиатора - фокус 1

Мнение от valentyno » 10 юли 2016, 11:18

20160710_085122-1.jpg
Проверих ги, визуално всичко е наред, ще приложа една снимка от таблото с бушони, на схемата има две релета с перки съответно 1 и 2, та това дали са релета обозначаващи скоростите на перките или показва 1 и 2-ра перка?
Валентин Андреев - 0896726037

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”