Перка на радиатора - фокус 1
- valentyno
- потребител
- Регистриран: 23 мар 2014, 16:12
- Модел на автомобила: focus 1.8TDdi и служебна Fiesta mk8
- Status: Извън линия
Перка на радиатора - фокус 1
Здравейте колеги, днес карах фокуса да му долеят фреон, беше на 430 гр., от последното му дозареждане през миналата пролет. Явно е, че загубата е над 40%, но не съм сигурен в миналогодишната интервенция. Сега ще го загледа и ще потърся причината за загубата на хладилния агент, имам обаче друго питане. С колко степени са перките на радиатора? При мен май се включва направо 2-ра, заработват и двете за около 30 секунди и спират заедно с компресора, като хладния въздух намалява и следва отново пускане след още 30 секунди и така процеса е постоянен. Според мен трябва да има по ниска степен, която да е по-постоянна. Това с хладния въздух го мерихме с електронен термометър в централния въздуховод като стига до 3 градуса и качва до 8 в интервал от 1 мин.
Ако има 1-ва степен, как да я възстановя в домашни условия, изобщо ще е възможно ли?

Ако има 1-ва степен, как да я възстановя в домашни условия, изобщо ще е възможно ли?

Валентин Андреев - 0896726037
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Перка на радиатора - фокус 1
В захранването на перките има общо 3 предпазителя в кутията при двигателя: F6, F29 и F65.valentyno написа:...
- valentyno
- потребител
- Регистриран: 23 мар 2014, 16:12
- Модел на автомобила: focus 1.8TDdi и служебна Fiesta mk8
Re: Перка на радиатора - фокус 1
Проверих ги, визуално всичко е наред, ще приложа една снимка от таблото с бушони, на схемата има две релета с перки съответно 1 и 2, та това дали са релета обозначаващи скоростите на перките или показва 1 и 2-ра перка?
Валентин Андреев - 0896726037