помощ 1.6 фокус
-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2019, 11:25
- Status: Извън линия
помощ 1.6 фокус
Колата ми продължава да презарежда след като смених плочката направих Тестов режим на таблото и ми исписа грешка d262.
комп.на колата отчита че зарежда 13.8в а с уред е 15в
от сервиза ми казаха че се самниават в компа.някои имал лие такавпроблем 
комп.на колата отчита че зарежда 13.8в а с уред е 15в

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Re: помощ 1.6 фокус
При мене на компа показва 15,7 а реално с мултицета като едната сонда е на + кабел алтернатора а другият на +на акумулатора 14,4
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Уреда в сервиза дали е точен, кога е минал метрономия?????Liubeto vd написа: ↑15 ное 2019, 21:29....
комп.на колата отчита че зарежда 13.8в а с уред е 15вот сервиза ми казаха че се самниават в компа.някои имал лие такавпроблем
![]()
При електронните мултицети, слаба батерия може да доведе до показания 2-3V над реалното.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
точни са с ниаколко уреда е мерено,когато свалиа акому.за 5 м.зареждането се нормализира като покарам малко почва да дига до 15.5
разглобих иа половината всички маси кадето ги открих сам ги притегнал.стигнах да комп.но не оспях да свали буксата.утре продалжавам даите савет
разглобих иа половината всички маси кадето ги открих сам ги притегнал.стигнах да комп.но не оспях да свали буксата.утре продалжавам даите савет

-
- потребител
Акумулатора в какво състояние ти е? Защото системата smart charge мери състоянието на акумулатора и ако е паднал повече помпа с по голям волатаж. Ако имаш възможност смени акумулатора и виж как ще е защото системата не е направена за оловни акумулатори а за Ca/Ca Silver
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Ако компютърът вижда 13.8, няма как да не "помпа". По-скоро, вижда толкова заради падове на напрежение по корозирали контакти - маси по шасито или букси, релета и предпазители по "+" на захранването.aspasia написа: ↑17 ное 2019, 09:18Акумулатора в какво състояние ти е? Защото системата smart charge мери състоянието на акумулатора и ако е паднал повече помпа с по голям волатаж. Ако имаш възможност смени акумулатора и виж как ще е защото системата не е направена за оловни акумулатори а за Ca/Ca Silver
-
- потребител
преслушах всичли кабели букси и маси под капака и купето всички кабели под седалките. стугнах до комп. него не успях да го демонтирам. пробвах и с друг акумолатор по силен от моя. резултата е същия. няколко мин след запалванто нещата са нормални и след това започва да вдига волтажа. няколко дни колата беше в сервиз и накрая казаха че не знаят какво е и се отказаха да тарсят проблема. ако някои има друга идея
да сподели.

-
- потребител
Моят комп показва че зарежда 15,5-15,7 а по мултицет от 14,00-14,4OgiDogi написа: ↑17 ное 2019, 09:24Ако компютърът вижда 13.8, няма как да не "помпа". По-скоро, вижда толкова заради падове на напрежение по корозирали контакти - маси по шасито или букси, релета и предпазители по "+" на захранването.aspasia написа: ↑17 ное 2019, 09:18Акумулатора в какво състояние ти е? Защото системата smart charge мери състоянието на акумулатора и ако е паднал повече помпа с по голям волатаж. Ако имаш възможност смени акумулатора и виж как ще е защото системата не е направена за оловни акумулатори а за Ca/Ca Silver
-
- потребител
Виж какво е напрежението като откачиш 3 пиновата букса от алтернатора даже и без нея трябва да работи нормално. На единият пин трябва да имаш постоянно 12V другите два отиват до ECU-тоLiubeto vd написа: ↑17 ное 2019, 11:14преслушах всичли кабели букси и маси под капака и купето всички кабели под седалките. стугнах до комп. него не успях да го демонтирам. пробвах и с друг акумолатор по силен от моя. резултата е същия. няколко мин след запалванто нещата са нормални и след това започва да вдига волтажа. няколко дни колата беше в сервиз и накрая казаха че не знаят какво е и се отказаха да тарсят проблема. ако някои има друга идеяда сподели.

-
- потребител
откачвал съм буксата. зареждането е 14.3 в. карах така една седмица и една сутрин отказа не иска да запали. закарах я в сервиз и те казаха че няма никакви грешки освем че презарежда. пратиха ме на ел. майстор смени плочката прегледа кабелите и накрая каза че не може да я оправи. на диагностика не показва нищо и вече не знам какво друго да правя.
-
- потребител
Когато е откачена 3 пиновата букса ECU-то не контролира алтернатора а си зарежда като обикновен алтернатор няма начин при това положение щом е било 14,3 да ти падне акумулатора Провери ли масата под филтърната кутия обикновено болта е ръждясал и едва ли ще се отвие и каква марка плочка ти е сложил защото за моят алтернатор имаше три модела и трябваше някакъв серин номер да им нося в Косер за да ми кажат каква е.Liubeto vd написа: ↑17 ное 2019, 15:04откачвал съм буксата. зареждането е 14.3 в. карах така една седмица и една сутрин отказа не иска да запали. закарах я в сервиз и те казаха че няма никакви грешки освем че презарежда. пратиха ме на ел. майстор смени плочката прегледа кабелите и накрая каза че не може да я оправи. на диагностика не показва нищо и вече не знам какво друго да правя.
-
- потребител
не е паднал акумолатора а просто не иска да запали. първата плочка беше на магнетмарели , а вторатасменена е гледана по номер. мисля че съм прегледал тази маса , утре ще проверя пак. давайте идеи къде да търся.
-
- потребител
Ако на алтернатора ти пише Made in Italy значи плочката ти трябва да е на Magneti marelliLiubeto vd написа: ↑17 ное 2019, 21:11не е паднал акумолатора а просто не иска да запали. първата плочка беше на магнетмарели , а вторатасменена е гледана по номер. мисля че съм прегледал тази маса , утре ще проверя пак. давайте идеи къде да търся.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
На Фокус 1.8 Tddi има едно реле между алтернатора и компютъра, което ебава зареждането. Така на зет ми изхвърлихме здрав алтернатор, и нова диодна плочка, дакато стигнат до това реле. Не знам дали на 1.6 бензин дали го има............
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител