Форд транзит двифателя гасне.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2024, 16:07
- Status: Извън линия
Форд транзит двифателя гасне.
Здравейте колеги собственик съм на форд транзит МК6 2.4 дизел от 2004 година .
От доста време имам един проблем за който ми трябва помощ.
Докато карам без значение куде и с каква скорост двигателя ми прекъсва , мощноста изчезва на 100%. След като завъртя отново пали и при потегляне най често гасне отново. Ако обаче го изчакам една цигара време пали и си върви нормално най често . Когато огасне светва лампата на подгревателните свещи. понякога мога да мина 300-400 километра без да ми прави проблем. Мога да го карам с 110-130 и да няма проблеми . Но понякога прекъсва на първите 300 метра . С диагностика на Форскан излизат различни грешки но до този момент не съм ги запазил за да мога да ви ги споделя. Помня че имаше грешка която споменава за датчик на веригата и високо налягане. не не я помня.
Днес докато го карах не ми направи никакво проблеми но успях да запива 3 грешки и те са :B1359,U1262 и P1631.
Ако някой е имал подобни проблеми или може да помогне ще съм много благодарен.
Иначе машината си върви 90 коня двигател сбавен диф но това прексване е много гадно мисля че е електроника но си нямам и на идея къде да пипам.
Благодаря за разбирането.
От доста време имам един проблем за който ми трябва помощ.
Докато карам без значение куде и с каква скорост двигателя ми прекъсва , мощноста изчезва на 100%. След като завъртя отново пали и при потегляне най често гасне отново. Ако обаче го изчакам една цигара време пали и си върви нормално най често . Когато огасне светва лампата на подгревателните свещи. понякога мога да мина 300-400 километра без да ми прави проблем. Мога да го карам с 110-130 и да няма проблеми . Но понякога прекъсва на първите 300 метра . С диагностика на Форскан излизат различни грешки но до този момент не съм ги запазил за да мога да ви ги споделя. Помня че имаше грешка която споменава за датчик на веригата и високо налягане. не не я помня.
Днес докато го карах не ми направи никакво проблеми но успях да запива 3 грешки и те са :B1359,U1262 и P1631.
Ако някой е имал подобни проблеми или може да помогне ще съм много благодарен.
Иначе машината си върви 90 коня двигател сбавен диф но това прексване е много гадно мисля че е електроника но си нямам и на идея къде да пипам.
Благодаря за разбирането.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Форд транзит двифателя гасне.
Въпроса ти мисля е от компетенцията на Гошо специалиста, звънни му- той е отзивчив и може да те насочи. Иначе е в Ямбол.
И не трий грешките преди да са отстранени повредите.
И не трий грешките преди да са отстранени повредите.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
То това е ясно че накрая ще се ходи до сервиза . Но Ямбол е доста далеко от мен . И ще е много неудобно да попитам механик по телефона при положение че знам че няма да отида до него за ремонт. По скоро някой по близо до Ловеч или София.
Поздрави
Поздрави
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
@ganst
Казваш, че буса е четен с FORScan, а грешките които си посочил (B1359,U1262 и P1631) с каква диагностика са установени и обърнато ли е внимание, дали са актуални или не?
Казваш, че буса е четен с FORScan, а грешките които си посочил (B1359,U1262 и P1631) с каква диагностика са установени и обърнато ли е внимание, дали са актуални или не?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- потребител
Да със Форскан днес ги извадих . Като го запалих и го карах на къси разстояния не можа да излезе грешка . Явно при рестартиране се чистата. Но като го подкарах на 4-5 километра и излязоха тези грешки но не ми е гаснал. Когато гасне изкарва и допълнителни неща.
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Ами грешката Р1631 е свързана с имобилайзера, както изглежда. Реже ти по някаква негова си причина тока за запалването. В1359 доколкото разбирам е свързана с контактния ключ. А пък U1262 се появява, когато компът засече липса на комуникация между модулите или с него. Та според мен нещата са свързани и не е лошо да си обучиш отново ключа на първо време. Ако не се оправят нещата с тази маневра, ще трябва да ходиш при спец по аларми и имобилайзери.
Знам всички вицове за Форд 

-
- потребител
Точно на нещо подобно ми прилича защото когато угасва е все едно съм го угасил в движение . И за си мислех че е възможно да са датчици за налягане на горивото но преди като го закача с Форскан винаги има някакви електронни грешки които всеки път са различни. Ще потърся да видя как се обучават ключовете за да не спамя тук и после ще потърся специалист по аларми и имобилайзери да видя какво ще кажат и те. Не мисля че става въпрос за помпа и дюзи тъй като двигателя си работи доста добре и пуши само при запалване в началото след това няма пушек не ми вдига разход на гориво. Аз имам и следващият модел и мога да кажа че този двигател е по добър от по новият.
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
С тези дизели нищо не е сигурно
Например, ако педалът на газта е електрически (с потенциометър) и пътечките му се износят, компът пак реже запалването, когато загуби данни от него. И понеже пътечките се износват в един участък, в който най-често се намират четците, при по-продължителното им застояване в участъка без съпротивление проблемът е готов. Симптомите, които описваш, не съвпадат много с тези като за педал, но каквото и да правиш, първо трябва да провериш нещата, които са свързани с набитите в момента грешки.

Знам всички вицове за Форд