Много слаби къси светлини
- vasko_bulgaria
- потребител 
- Регистриран: 06 апр 2006, 10:13
- Модел на автомобила: Dacia Logan 1.5 dCi
- Status: Извън линия
Много слаби къси светлини
Здравейте колеги,
Късите ми светят много слабичко и бих искал да сменя крушките с по-силни.Бих искал съвет какви крушки да взема и дали проблема може да не е в крушките.
Благодаря предварително

Късите ми светят много слабичко и бих искал да сменя крушките с по-силни.Бих искал съвет какви крушки да взема и дали проблема може да не е в крушките.
Благодаря предварително
- vasko_bulgaria
- потребител 
- Регистриран: 06 апр 2006, 10:13
- Модел на автомобила: Dacia Logan 1.5 dCi
- cenzor
- потребител 
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
 Айде и аз със същия въпрос. Късите ми светлини светят досадно слабо. Как да разбра с какви да ги заменя? Не искам ксенони, но искам все пак да се вижда пътя малко повече... Така понякога, особено на слабо осветени места имам чувството, че съм без фарове!
 Айде и аз със същия въпрос. Късите ми светлини светят досадно слабо. Как да разбра с какви да ги заменя? Не искам ксенони, но искам все пак да се вижда пътя малко повече... Така понякога, особено на слабо осветени места имам чувството, че съм без фарове!В Мото Пфое дали знаят какви по-силни крушки да се сложат или да разчитам на природния си талант и сам да ги налучкам.

- 100jan
- потребител 
- Регистриран: 22 ное 2006, 19:52
- Модел на автомобила: продаден форд ескорт 1.6 16v EFI
лампи
първо рефлектора проверете/изгубил блясъка никел/ ,след това смяна на крушките /само марка -варта , филипс или др./ и само предписани от форд ватове/иначе проблем с кабели ,рефлефтори и тн./ и след това на реглаж на фаровете....

- 
				DTM
- потребител 
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Osram Silver Star е решението, разликата от обикновенните крушки се усеща. Светят бяло и нямат синкав отенък, със стандартна мощност са 60/55 W за H4 варианта.cenzor написа:Айде и аз със същия въпрос. Късите ми светлини светят досадно слабо. Как да разбра с какви да ги заменя? Не искам ксенони, но искам все пак да се вижда пътя малко повече... Така понякога, особено на слабо осветени места имам чувството, че съм без фарове!
В Мото Пфое дали знаят какви по-силни крушки да се сложат или да разчитам на природния си талант и сам да ги налучкам.
Има ги в практикер, около 13 лв. беше едната. Аз съм с такива вече повече от половин година и съм доволен.
					Последна промяна от DTM на 14 дек 2007, 07:32, променено общо 1 път.

- cenzor
- потребител 
- Контакти:
А след смяната - трябва ли реглаж на фаровете и как се прави?DTM написа: Osram Silver Star е решението, разликата от обикновенните крушки се усеща. Светят бяло и нямат синкав отенък, със стандартна мощност са 55/60 W за H4 варианта.
Има ги в практикер, около 13 лв. беше едната. Аз съм с такива вече повече от половин година и съм доволен.
Аз съм с ел. регулиращи фарове, има ли значение това?
- cenzor
- потребител 
- Контакти:
АКо съвета е към мен( а не към автора на темата) - едва ли ще ми помогне, защото крушките ( а и колата) са на три години.desko написа:по добрия вариант е жичкаджия да провери кабелите на светлините защото и те стареят преди да отидеш на жичкаджия пусни един директен плюс към крушката както си е в фара и ще видиш дали има разлика плюс от акумулатора до крушката и после го мисли
Четох доста отзиви вчера из българските автофоруми- навсякъде силно препоръчват Osram Silverstar, така че ще си взема и ще споделя ( със снимки).

- madboy
- Администратор 
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86  
 Ford Ka I coupe
 Ford Focus 2.0 mk1
 You'll Never Walk Alone!
 „Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
- Контакти:
В тая връзка някой да е близо до този магазин: http://forums.hondabg.com/index.php?s=b ... ntry114068" onclick="window.open(this.href);return false; За да провери има ли го още евентуално.cenzor написа:...................
Четох доста отзиви вчера из българските автофоруми- навсякъде силно препоръчват Osram Silverstar, така че ще си взема и ще споделя ( със снимки).
 Фен на служителите на OMV "Белозем"
 Фен на служителите на OMV "Белозем"Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- cenzor
- потребител 
- Контакти:
pepy1 написа:ако не ти е спешно ,тия дни ще проверя дали магазина е все още на този адрес
 Може да организираме една групова покупка, за да си осветим форума добре.
 Може да организираме една групова покупка, за да си осветим форума добре.  
В допълнение - ето няколко теста :
http://www.vrs-bg.com/forum/viewtopic.p ... e6e158b268" onclick="window.open(this.href);return false;
А , и видях доста да препоръчват Osram Light@day , защото светели почти колкото Silvertstar % , но били с доста по-дълъг живот.

Ето и какво казва самия производител :
Is the luminous intensity of OSRAM LIGHT@DAY lamps as strong as that of standard lamps?
Answer: To tell you straight out: a longer lamp life will always be at the expense of the luminous intensity (for physical reasons). This fact applies to the LIGHT@DAY lamp range, too, of course. The required light values and the safety criteria are still always strictly adhered to!
There is a simple rule:
If you do a lot of daytime-driving, you will drive with your lights on during the day and use the LIGHT@DAY. If you do a lot of night-time driving, however, the perfect lamps for you to use are the high-performance lamps OSRAM SUPER 30% and SILVERSTAR 50%.
- Атанас
- потребител 
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
 Mondeo MK3 2.2TDCI
Мммм не, ама почти всеки ден ходя в района. Мога да погледнаmadboy написа: В тая връзка някой да е близо до този магазин: http://forums.hondabg.com/index.php?s=b ... ntry114068" onclick="window.open(this.href);return false; За да провери има ли го още евентуално.
- nikolovvd
- потребител 
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Ако светят слабо крушкити трябва да се провери:
1. Състоянието на рефлектора.
2. Напрежението на крушката при включени къси и дълги.
3. Работното напрежение на крушката (пише го на цокъла). С цел дълъг живот оригиналните крушки на Форда ми (става дума за тези по таблото) са на 14.4V. Няма да се очуда, ако и на фаровете е така.
  Е и да си измият стъклата на фаровете.

1. Състоянието на рефлектора.
2. Напрежението на крушката при включени къси и дълги.
3. Работното напрежение на крушката (пише го на цокъла). С цел дълъг живот оригиналните крушки на Форда ми (става дума за тези по таблото) са на 14.4V. Няма да се очуда, ако и на фаровете е така.