Акумулатор за Мондео
- kujo
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2005, 22:14
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 EFi-16v 95" Combi
- Status: Извън линия
Акумулатор за Мондео
Колеги, не мога да разбера с какъв акумулатор е правилно да се обурудва колата ми.
В момента е с Бош силвър -С6, който вече сдаде багажа.
Като отидох да купя друг от същия модел и прочетох етикетите залепени на кутията, че подходяшия модел за Мондео е D5.
Разликата в цената е 10 лв. (м/у D5 и D6), но се породи въпрос, дали досега не съм карал с неправилен модел.
Никъде в техническите характеристики не можах да намеря с какъв акумулатор излиза от завода колата.
Мондеото е комби - модел (93-96), 2.0i.
В момента е с Бош силвър -С6, който вече сдаде багажа.
Като отидох да купя друг от същия модел и прочетох етикетите залепени на кутията, че подходяшия модел за Мондео е D5.
Разликата в цената е 10 лв. (м/у D5 и D6), но се породи въпрос, дали досега не съм карал с неправилен модел.
Никъде в техническите характеристики не можах да намеря с какъв акумулатор излиза от завода колата.
Мондеото е комби - модел (93-96), 2.0i.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Незнам тези кодове на БОШ какво значат, но аз карам с 62Ah. А колата като дойде от Холандия беше с 41Ah (с който я карах още две години). Убих се да търся такъв, но на стария се бяха изтрили и залепените хартии и печатите и щампите и всичко. 62Ah-овия е монтански - нямам ядове.
Според мен какъвто и да вземеш все ще пали. Но не взимай под 36Ah, те трудно се намират, но не им стига ток за нашите двигатели. Най-добре нещо около 62Ah.
Според мен какъвто и да вземеш все ще пали. Но не взимай под 36Ah, те трудно се намират, но не им стига ток за нашите двигатели. Най-добре нещо около 62Ah.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
В Autodata дават 55Ah и за 2-та мотора (1,8 и 2.0)
Любо верно ли си го карал твоя с 41Ah?
Като си взех акумулатора за моята нищо не казаха. Трябваше да покарам 10-тина дена и да ида да си прегледат това онова и да дозаверят гаранцията. Е те тогава изкочи един друг чичко който го нямаше при покупката и се разсмърда че 44Ah бил малък за моя мотор.
Това означава, че при евентуален дефект евентуално няма да ми уважат гаранцията но я завериха.
Този с който я купих беше 43, това не е показател, че с такъв трябва да бъде но колегата който я кара същата я е взел с такъв 43 и вече 2 години си я кара с него. Моя си беше пътник но си бачкаше аз си му помогнах и ходих си взех нов
Едва ли щеше ме изкара зимата но то пък нямаше зима.
В Autodata за моята дават 35 а за 1,25 мотора 43
Любо верно ли си го карал твоя с 41Ah?

Като си взех акумулатора за моята нищо не казаха. Трябваше да покарам 10-тина дена и да ида да си прегледат това онова и да дозаверят гаранцията. Е те тогава изкочи един друг чичко който го нямаше при покупката и се разсмърда че 44Ah бил малък за моя мотор.
Това означава, че при евентуален дефект евентуално няма да ми уважат гаранцията но я завериха.
Този с който я купих беше 43, това не е показател, че с такъв трябва да бъде но колегата който я кара същата я е взел с такъв 43 и вече 2 години си я кара с него. Моя си беше пътник но си бачкаше аз си му помогнах и ходих си взех нов

В Autodata за моята дават 35 а за 1,25 мотора 43

- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
Re: Акумулатор за Мондео
Днес си купих FIAMM - DIAMOND 12V/74Ah/680A за 150 лв. Казват че е италиански има си гаранция 24 месеца. Немога да кажа мнение засега. Колата е Мондео 1.8 ТДИ 1998 , бях с някам бял незнам каква му беше марката но бе слаб само 43а на 380.
-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 21:37
- Модел на автомобила: ford mondeo 2000 tddi
Здравеите колеги и аз имам подобен вапрос само че за мондео 2000 тдди 2002 г.проблемат ми е че просто акумолатора е здал багажа искам да купя нов с по голям капацитет но незнам точно в какви максимални граници може да е и коямарка е наи добра щото нямам книга за колата или някакво опътване сегашния е 70 амперчаса и 720 милиампера стартов ток моля някой ако знае да ми отговори че ми писна да зареждам акумолатори
между другото имам още един вапрос,дали вреди на нещо честото откачане на клемите на акумолатора благодаря ви предварително

- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
Здравейте бая време сам кам 3-4 месеса с тоя акумулатор и съм много доволен. А на rekover мога да кажа вземи си колкото се може по-голям акумулатор като 74 амперчава и гледаи стартовия ток да е голям.