Светлинен сигнал/Къси-дълги при Фокус

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
OhljovchO
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
Контакти:
Status: Извън линия

Светлинен сигнал/Къси-дълги при Фокус

Мнение от OhljovchO » 09 яну 2008, 13:36

Привет колеги
Знае ли някой при Фокус функцията Светлинен сигнал /Къси-Дълги/ дали е реализирана. Обикновено на другите коли е с придърпване на лостчето на мигачите. При мен така се пускат дългите. Така и не намерих начин как мога само да присветна с дългите...
Дали е възможно да го няма предвид възможността за инсталиране на ксенонови светлини в модела?

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 09 яну 2008, 14:03

Присветването става като придърпаш лостчето без да го дърпаш докрай, иначе щраква и включва дългите и трябва отново да го дръпнеш, за да ги изключиш. Малко е терсене в началото, но се свиква.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
[RS]Coswort
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
Модел на автомобила: ford orion 1,6D

Мнение от [RS]Coswort » 10 яну 2008, 01:34

ми то май на 80% от колите е така... освен на тези които лостчето се бута напред за дълги..

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 10 яну 2008, 09:28

[RS]Coswort написа:ми то май на 80% от колите е така... освен на тези които лостчето се бута напред за дълги..
явно сиерата е от другите 20% :lol: добре, след като назад на лостчето ви е присветване/дълги, тогава напред какво е :?

Потребителски аватар
repcho
потребител
потребител
Регистриран: 31 мар 2007, 22:46
Модел на автомобила: Ford Focus
Контакти:

Мнение от repcho » 10 яну 2008, 10:08

doctordre написа:
[RS]Coswort написа:ми то май на 80% от колите е така... освен на тези които лостчето се бута напред за дълги..
явно сиерата е от другите 20% :lol: добре, след като назад на лостчето ви е присветване/дълги, тогава напред какво е :?
При Фокус напред няма. Има назад и на 2 степени-1ва-т.нар.светлинен клаксон.2ра-дълги светлини. Интересното е че като включа дългите късите угасват. При светлинния клаксон светят и 2та типа светлини :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”