Въпрос за смяна на моторчето за празния ход.
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
- Status: Извън линия
Въпрос за смяна на моторчето за празния ход.
Понеже съм много добре
с частите и ремонтите на колите, може ли някой да ме светне моторчето за празния ход може ли да си го сменя сам, като имате предвид, че ако си бръкна в носа ще си счупя крака и дали се поддава на ремонт, щото веднъж-дваж ми го пръскаха със спрей /не за хлебарки/ обаче нещо вече е за смяна/ремонт. Мисълта ми е ако го подменя да кажеме с някое втора ръка, че новите удрят в кръста трябва ли някакви центровки, ала-бала и лесно ли се сменя това чудо. Я по-добре ми кажете дали това на снимката е за това дето си мисля
. Мнооооого благодаря на всички отзовали се.
http://store2.data.bg/vaaalll/Snimki/Mo ... %20hod.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

http://store2.data.bg/vaaalll/Snimki/Mo ... %20hod.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
Споделям собствен опит за въпросното моторче:
1. свалих го , махнах му и капачката хубаво го напръсках с контактен спреи това моторче е електромоторче и котвата му излиза и влиза и по този начих дава газ (това е т.н. от някои автоматичен смукач). Свързах го дирекно за акумулатора, смянах му плюса и минуса котвата излиза и влиза - нещо като да го разкарам
2.Напръсках всички връзки- тези черните кутиики всъщност са връзки
3.Разглобих тротил позишина - тои представлява нещо като променлив резистор.
Това моторче взиам информация от 1.Trottle position (тротил позишън)
2.MAP сензора; 3.Термо датчик; 4. и от idle speed control (оборотомер ако не се лъжа). Сигурно и компютъра е включен.
С това обяснение искам да ти кажа че един от датчиците ако не работи нормално се прецаква системата (общо 5 вкл. и моторчето). Не е задължително да ти е за смяна моторчето, но като гледам от снимката ти е за почистване.
Всичко това го казвам от собствен опит ако греша в някои от писанията моля да ме поправите не съм 100% сигурен в думите. Лятото колата вървеше на 3000 оборота без да пипам газта всеки път потеглях със мръсна газ
, но след процедурите дори сега при минус 20 оборотите ми са 900 (като запаля 1200 след минута две падат на 900). Колата се държи перфектно и на газ и на бензин.
Малко прекалих май с обясненията, но дано да помогна на някой.
1. свалих го , махнах му и капачката хубаво го напръсках с контактен спреи това моторче е електромоторче и котвата му излиза и влиза и по този начих дава газ (това е т.н. от някои автоматичен смукач). Свързах го дирекно за акумулатора, смянах му плюса и минуса котвата излиза и влиза - нещо като да го разкарам
2.MAP сензора; 3.Термо датчик; 4. и от idle speed control (оборотомер ако не се лъжа). Сигурно и компютъра е включен.
С това обяснение искам да ти кажа че един от датчиците ако не работи нормално се прецаква системата (общо 5 вкл. и моторчето). Не е задължително да ти е за смяна моторчето, но като гледам от снимката ти е за почистване.
Всичко това го казвам от собствен опит ако греша в някои от писанията моля да ме поправите не съм 100% сигурен в думите. Лятото колата вървеше на 3000 оборота без да пипам газта всеки път потеглях със мръсна газ

- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
Май и аз така ще направя преди да го сменя.....като се позатопли времето. Изключитилно полезно обяснение....не си прекалил въобще. Впрочем лесно ли се сваля и монтира. С тия еврейските звезди ли е, че май ще трябва да купувам и такова? Много благодаря за отделеното време.cruise написа:Споделям собствен опит за въпросното моторче:
Всичко това го казвам от собствен опит ако греша в някои от писанията моля да ме поправите не съм 100% сигурен в думите. Лятото колата вървеше на 3000 оборота без да пипам газта всеки път потеглях със мръсна газ, но след процедурите дори сега при минус 20 оборотите ми са 900 (като запаля 1200 след минута две падат на 900). Колата се държи перфектно и на газ и на бензин.
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
Не мисля че ще имаш проблем, използвах 8 гаячно ключе виж тази снимка, аз по нея http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=15753" onclick="window.open(this.href);return false;