кабели за свещи проблем

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
kocef
потребител
потребител
Регистриран: 08 сеп 2007, 17:52
Модел на автомобила: ford fiesta 92 god. karburator 1.1
Status: Извън линия

кабели за свещи проблем

Мнение от kocef » 09 юли 2008, 21:56

Здравейте колеги.Странен проблем останових днеска съвсем случайно,че реших да издарпам един от кабелите на свещите да му видя искрата,дали са в ред кабелите.Издарпах парви кабел ток да те утрепе това е на работещ двигАтел,издарпах втори подред изненада искра мноо слаба.дрпнах трети и четварти,трети супер искра четварти сащо като втори едвам има ток.Взех от комшията неговите кабели и тои има форд фиеста като моята еднакви кабели,пак сащата работа 1-3 кабел хубава искра другите никви ги няма.Четох тема, че и аз сам с тия бубини две май бяха,но в темата се споменава,че едната бубина подава на 1-4 кабел другата на 2-3 кабел ток остава да си мисля,че проблема ми е в момента,на подаването на искра :( Мойта кола е с датчик на хол или как го наричат и не става за центровка даите мнения кво друго може да причини тези закаснения свещите са нови благодаря предварително ако някой прочетеи помогне
нямам точки запетайки таи ме учиха в даскалото

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител
Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16

Re: кабели за свещи проблем

Мнение от schrack » 10 юли 2008, 09:39

Колата щом като върви и не прекъсва е добре
Ти май си търсиш под вола теле...... >):):

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Re: кабели за свещи проблем

Мнение от tankovbg » 10 юли 2008, 09:57

Ми той не пише върви ли добре колата или не върви.
Ако действително е с две бобини 1-4 и 3-2, то с оммер да замери между гнездата за кабелите на 1-4 и 3-2, съпротивлението трябва да е от 10.5 до 16.5 Ком, ако не е така смяна на бобините. Но може да има окисление в гнездата, пукнатини по капачката.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”