питане за 1 лампа на борд компютъра на мондео
- beni barzia
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2005, 23:05
- Модел на автомобила: Eskort 96,1.6-16V/BMW E30
- Status: Извън линия
питане за 1 лампа на борд компютъра на мондео
хора комшията ми има мондео 94г.-2,0-16V-136кс. и на борд компютъра му свети постоянно една лампа с гаечен ключ на нея-та питам за какво е тази лампа и защо свети постоянно 

- electradel
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2005, 18:38
- Модел на автомобила: Форд Мондео
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Малко извън темата, за което се извинявам, но ми е направило впечатление, че по книгите дават снимки и скици на автомобили с десен волан и съответно в този случай жабката е от ляво. Съответно бутона също би трябвало да е отляво... Абе откъдето и да е жабката, мисля, че бутона е откъм централната конзола.

- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
И в двата случая нулирането става при подаден контакт,като в единия се задържа натиснат бутона в жабката за около 4 секунди. А при тези Монита,на които на дисплея до гаечният ключ има символа показан на фигура А се натиска с карфица точно в дупчицата дето пише А за около 4 сек. при подаден контакт. Гаечният ключ светва след 10 000 км. отново
Напомня на тъпите западняри,че е време да кихнат някой лев на сервиза /масло и други ненужни работи/

Моля ползвайте търсенето във форума,че минат не минат 3 месеца се повтарят теми

Моля ползвайте търсенето във форума,че минат не минат 3 месеца се повтарят теми

- beni barzia
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2005, 23:05
- Модел на автомобила: Eskort 96,1.6-16V/BMW E30
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
При мен е в жабката ключа
При мен се намира отстрани на чекмеджето на жабката - и то от дясната и страна - т.е към вратата .
-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2007, 19:43
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Не знам ма тва ключе не светва току така маи, мои приятел с авточасти които е много на ТИ с форд казва че си имало датчик за маслото в какво състояние е и щом се влошило светкало ключето да напомни за смяна за смяна, за това може би на някои светка по рано на други по късно,знам ли !? А можели да ми кажете съседната лампа горе на схемата дето е като диск с удивителна за какво е? да кажа че предните накладки са нови и тая лампа светка чат пат като запалиш и след малко гасне и тва е.
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
А аз и другите колеги знаем!!Смяната на масло и ключето нямат нищо общо.За 50 хил.км съм сменил 5 пъти масло,а ключето е светнало само 3 пъти и то единият път на 3-4 хил.км след смяна.Както пише и в книгата,това ключе ти напомня да посетиш сервиза за профилактичен преглед,защото си изминал определени километри.Едно време в казармата имахме годишно обслужване на камионите...нещо такова е,ама там не чакахме да святкат ключета,а чакахме на ротния да му кефнеzerko написа:Не знам ма тва ключе не светва току така маи, мои приятел с авточасти които е много на ТИ с форд казва че си имало датчик за маслото в какво състояние е и щом се влошило светкало ключето да напомни за смяна за смяна, за това може би на някои светка по рано на други по късно,знам ли !?

-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2007, 19:43
- Модел на автомобила: Ford Mondeo

- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
1.8d написа:А аз и другите колеги знаем!!Смяната на масло и ключето нямат нищо общо.За 50 хил.км съм сменил 5 пъти масло,а ключето е светнало само 3 пъти и то единият път на 3-4 хил.км след смяна.Както пише и в книгата,това ключе ти напомня да посетиш сервиза за профилактичен преглед,защото си изминал определени километри.Едно време в казармата имахме годишно обслужване на камионите...нещо такова е,ама там не чакахме да святкат ключета,а чакахме на ротния да му кефнеzerko написа:Не знам ма тва ключе не светва току така маи, мои приятел с авточасти които е много на ТИ с форд казва че си имало датчик за маслото в какво състояние е и щом се влошило светкало ключето да напомни за смяна за смяна, за това може би на някои светка по рано на други по късно,знам ли !?![]()
А лампата с удивителната е за да ти напомни че накладките са за смяна,но ти недей да и вярваш много.Моите накладки ги смених с чисто нови и от тогава тази лампа светна за постоянно и не е угаснала повече.....Както беше казал брат'чеда Демиро преди време...не вярвай на всичко каквото пише,защото той веднъж прочел на една врата надпис "Жени",влязъл,а то се оказало...тоалетна
И при мен така стана, ама го усетих веднага още в сервиза, оказа се, че на новите накладки буксата е по-дълбока и трябва по-силно да се натисне за да стане връзката и да спре да свети без причина