Какъв акумулатор да си взема за фокуса?

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
expl0de
потребител
потребител
Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Status: Извън линия

Какъв акумулатор да си взема за фокуса?

Мнение от expl0de » 14 апр 2009, 17:30

Здравейте колеги, тези дни си сложих ксенон, но едната крушка най-често не светва при пускане на фаовете( след рестарт светват и двете). Мисля си, че най-вероятно ми е слабичък акумулаторът, който е gigawatt:
Капацитет 45 Ah
Пусков ток 400 A
Не знам дали е фабричен, или е сменян от предишния собственик.
Двигателят ми е 1.6 бензин, аз си мисля за акумулатор Капацитет 60 Ah, Пусков ток 540 A, който би се справил. Само не знам дали не е вредно за автомобила да се слага подобен акумулатор и за това ви питам какво мислите.

Потребителски аватар
OhljovchO
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
Контакти:

Re: Какъв акумулатор да си взема за фокуса?

Мнение от OhljovchO » 14 апр 2009, 21:33

Крушката не светва като работи двигателя или като е изгасен. Ако не може да светне докато работи двигателя проблема не е в акумулатора, а най-вероятно в баластите или крушката на ксенона и - рекламация. Това е така, тъй като при запален автомобил алтернатора храни всички ел. уреди и зарежда акумулатора т.е. акумулатора няма значение.

Освен това колко амперчаса е акумулатора ще оказва влияние в принципа не "по-силен" а "по-издържлив" и няма да дава по-голямо напрежение или нещо подобно.

expl0de
потребител
потребител
Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i

Мнение от expl0de » 14 апр 2009, 23:45

Прав беше колега, не е от акумулатора, смених баластите с електронни( да не отчита изгоряла крушка) и се оправиха.

rekover
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2009, 21:37
Модел на автомобила: ford mondeo 2000 tddi

Мнение от rekover » 07 май 2009, 14:14

Здравеите колеги и аз имам подобен вапрос само че за мондео 2000 тдди 2002 г.проблемат ми е че просто акумолатора е здал багажа искам да купя нов с по голям капацитет но незнам точно в какви максимални граници може да е щото нямам книжка за колата или някакво опътване сегашния е 70 амперчаса и 720 милиампера стартов ток моля някой ако знае да ми отговори че ми писна да зареждам акумолатори :) благодаря ви предварително

имам още един вапрос,дали вреди на нещо честото откачане на клемите на акумолатора благодаря ви предварително

Потребителски аватар
OhljovchO
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
Контакти:

Мнение от OhljovchO » 07 май 2009, 21:22

Привет
Според мен колко амперчаса е акумулатора няма особено значение за мотора - бих ти препоръчал същия или следващия по-мощен в гамата акумулатор примерно 75 или 85Ah. Гледай ги като габарит, тъй като над определен капацитет той си става по-голям и физически и няма да се събере.
Препоръчвам да го вземеш от място, където ще ти го монтират и проверят изрядността на алтернатора - дали зарежда и дали има утечки в системата. Елементарна работа е, но спестява доста нерви.

Разкачането има до толкова негативен ефект, доколкото води до ресет на компютъра и след всяко закачане имаш известни километри в самоубочение и съответно не докрай оптимална работа на мотора. Принципно не би трябвало да е проблем.

И колега няма смисъл да питаш едно и също в 10 теми... няма да напиша 10 отговора нали? :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”