Ксенон за Фокус '98
- tonikdim
- потребител
- Регистриран: 26 апр 2008, 12:58
- Модел на автомобила: Focus 1.6 101Hp
- Status: Извън линия
Ксенон за Фокус '98
Здравейте колеги,
намислил съм да слагам ксенон на фокуса, обаче се чудя с какви крушки да е. Единият вид са "чисти"
, а другите са тези
с металната пластина която не позволява на светлината да се пръска и да свети в очите на колите отсреща. Чуденето ми идва от това че във фара на фокуса тази метална пластина си я има
и ако сложа тази без пластината дали ефекта ще е същия, защото като гледам по улицата на 80% от колите ксеноните им блещят много в очите и е много неприятно - светлината не е насочена. Ще съм много благодарен ако дадете някой съвет. 
намислил съм да слагам ксенон на фокуса, обаче се чудя с какви крушки да е. Единият вид са "чисти"

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: Ксенон за Фокус '98
Фокус I е с H4, т.е. късите и дългите са в една крушка. Като слагаш ксенон, трябва да избереш варианта би-ксенон. Къси и дълги в една крушка (и един балон), втория тип който си посочил е точно такъв и с елекромагнит се променя фокусното разстояние и така става преминаването от къси на дълги светлини.
Има и друг би-ксенон пак с една крушка, но с два отделни балона за къси и дълги и съответно с два баласта за крушка.
Тая пластина за която говориш при мен я няма, т.е. не е сложена понеже не е необходима. На Фокус I във фара си има една метална част в рефлектора пред крушката, тя концентрира снопа светлина към рефлектора по начин, че да се получи осветяване в определена равнина.
Тея коли с ксенон където заслепяват, не са повече от колите заслепяващи с халогенни крушки. Всичко се дължи на неправилно регулиране на фаровете! Не стига, че заслепяват, не стига че осветяват космоса, не стига че нищо не виждат пред себе си и пак не си ги регулират. Е на това как му се вика не знам
.
От първата вечер, на деня в които ми сложиха ксенон се хванах и сам си ги регулирах. Знам, че тея който ми ги монтираха не са го направили въпреки че ме убеждаваха. Единия фар светеше само на вид, никакво осветяване на пътя, а другия много нагоре. Проверявам си ги поне в месеца един път и нямам проблем със заслепяването и присвяткането с отсрещни коли.
Има и друг би-ксенон пак с една крушка, но с два отделни балона за къси и дълги и съответно с два баласта за крушка.
Тая пластина за която говориш при мен я няма, т.е. не е сложена понеже не е необходима. На Фокус I във фара си има една метална част в рефлектора пред крушката, тя концентрира снопа светлина към рефлектора по начин, че да се получи осветяване в определена равнина.
Тея коли с ксенон където заслепяват, не са повече от колите заслепяващи с халогенни крушки. Всичко се дължи на неправилно регулиране на фаровете! Не стига, че заслепяват, не стига че осветяват космоса, не стига че нищо не виждат пред себе си и пак не си ги регулират. Е на това как му се вика не знам

От първата вечер, на деня в които ми сложиха ксенон се хванах и сам си ги регулирах. Знам, че тея който ми ги монтираха не са го направили въпреки че ме убеждаваха. Единия фар светеше само на вид, никакво осветяване на пътя, а другия много нагоре. Проверявам си ги поне в месеца един път и нямам проблем със заслепяването и присвяткането с отсрещни коли.
- tonikdim
- потребител
А да ти се намират снимки на твоя фокус с ксенона и с какво температурно число си. Трудно ли е монтирането на фокуса, защото мисля аз да си го слагам, има ли някакво рязане на кабели или нещо подобно?
Аз мисля да си поръчам този кит Цък - излиза 130лв. От Алфа Ромео форума гледам един колега продава такива по 180лв., а като ги гледам са еднакви
Чудя се дали ще има такъв ефект

-
- потребител
- Контакти:
Ами снимки мога да направя довечера, само да не забравя
. С 6000К съм. Аз оставях колата в сервиз да ми ги слагат, нямах време да се занимавам. Пък и се оказа, че трябва и фаровете да се свалят, понеже няма място къде да се сложат баластите. Сложиха ги точно под капачките на фаровете, виждат се отгоре, но няма бъркане там. Ами дали са рязали кабели не знам, не се вижда много много под фара. В комплекта с крушките и баластите си имаше и кабели за включване към съответните букси.
Тая светлина от снимката ми се струва, че е коригирана с някаква програма. Прекалено ярка и наситена е за това разстояние до сградата. Или е сниман би-ксенон, при който светят и късите и дългите едновременно или е пипана снимката.
Моите светят много добре, разликата от халогенна крушка е съществена. Ще останеш доволен при добре направен реглаж на фаровете.

Тая светлина от снимката ми се струва, че е коригирана с някаква програма. Прекалено ярка и наситена е за това разстояние до сградата. Или е сниман би-ксенон, при който светят и късите и дългите едновременно или е пипана снимката.
Моите светят много добре, разликата от халогенна крушка е съществена. Ще останеш доволен при добре направен реглаж на фаровете.
-
- потребител
- Контакти:
Направих няколко снимки, но бързах да се прибирам за мача и са само от две места.
Съжалявам, че не са фокусирани снимките добре, снимах от ръка на нощен режим. Ръцете ми тереперят.....
Това е на къси

Същото място на дълги

Тук е напълно тъмно, пак на къси (разстоянието до където е осветено е приблизително 40 метра)

Същото място на дълги (колата долу е на 60-65метра някъде)

Съжалявам, че не са фокусирани снимките добре, снимах от ръка на нощен режим. Ръцете ми тереперят.....
Това е на къси

Същото място на дълги

Тук е напълно тъмно, пак на къси (разстоянието до където е осветено е приблизително 40 метра)

Същото място на дълги (колата долу е на 60-65метра някъде)

- tonikdim
- потребител
Мерси колега, харесва ми твоя
Утре трябва да дойде и моя, само че 5000К, вечерта ще постна снимки да го покажа
А ще кажеш ли как си регулираш фаровете, смисъл крушката ли местиш някак или ? 

-
- потребител
- Контакти:
Настройвам ги от врътките за регулиране на ляво и дясно и съответно за височина. Автомобила на равно някъде, отсреща стена и така. След това си ги пробвам в една уличка до нас, където вечер късно няма движение. Там си проверявам дали фаровете покриват периметъра пред автомобила и дали не светят прекалено настрани (т.е. хоризонталния ъгъл). После пак на същото място със стената, да видя какво е станало със осветяването по височина.
Фара от шофьорската страна се оставя една идея по-ниско от другия, за да не заслепява отсрещно движещите се, както и при разминаване.
По принцип регулирането се прави във СБА или другаде където се занимават с регулиране на фарове. Имат си място специално за регулирането им, има си шаблони, определено разстояние от автомобила до осветяваната повърхнина и т.н.
Ако не си се занимавал с регулиране, по-добре да ти го направи някой който се е занимавал. Занимавка си е, но ефекта от добре регулирани фарове е поразителен
.
Успех!
Фара от шофьорската страна се оставя една идея по-ниско от другия, за да не заслепява отсрещно движещите се, както и при разминаване.
По принцип регулирането се прави във СБА или другаде където се занимават с регулиране на фарове. Имат си място специално за регулирането им, има си шаблони, определено разстояние от автомобила до осветяваната повърхнина и т.н.
Ако не си се занимавал с регулиране, по-добре да ти го направи някой който се е занимавал. Занимавка си е, но ефекта от добре регулирани фарове е поразителен

Успех!
- tonikdim
- потребител
Сложих всичко, свети доста добре, ама имам малък проблем..Лампата на дългите ми свети постоянно и със сигурност ми трябва регулиране, че дългите бият здраво в космоса

Кит-а:

къси

Дълги

Кит-а:

къси

Дълги