Управление ел.клапан парно Fiesta 97 Zetec 1,25 16V
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 21:15
- Модел на автомобила: Fiesta 97 Zetec-1.25 16v
- Status: Извън линия
Управление ел.клапан парно Fiesta 97 Zetec 1,25 16V
Привет!Преди две години смених въпросния клапан и всичко беше ок -от няколко дни духа само горещо!По спомен като ходих при електричар мисля че сложи пробната лампа на буксата и светеше- сега няма напрежение предпазителите са здрави!?Някаква идея за проверка на управлението?Интересува ме как работи това управление ,минава ли през реле предпазител ,при нов клапан имали значение как ще се зацепи електрически или просто се слага бусата!Ако има препатили ще съм благодарен ако споделят!
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Управление ел.клапан парно Fiesta 97 Zetec 1,25 16V
Зад трите врътки на централната конзола има една платка. Свали я и презапой. При мен го имаше този проблем и като презапоих платката се оправи.
Това ти го говоря за случай, при който до клапана не ходи никой при всякакви положения на врътката.
Прочети темата за клапана на парното, там има описано подробно как се захранва и управлява.
Това ти го говоря за случай, при който до клапана не ходи никой при всякакви положения на врътката.
Прочети темата за клапана на парното, там има описано подробно как се захранва и управлява.

-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 21:15
- Модел на автомобила: Fiesta 97 Zetec-1.25 16v
Re: Управление ел.клапан парно Fiesta 97 Zetec 1,25 16V
Благодаря колега предполагам проблема е в тази платка директно на буксата при контакт 0v нищо не се променя и при червено и синьо!Като сложа уреда на маса и на единия кабел на буксата дава 12v -до колкото зная се губи масата!?Ако правилно съм разбрал от темите като подам на клапана 12v трябва да спре топлото-поне да изключа клапана като повреда!?