Помощ за моторчето на казанчето за чистачките на Мондео
- RsMondeo
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2005, 10:24
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 16v 115+ hp
- Status: Извън линия
Помощ за моторчето на казанчето за чистачките на Мондео
Колеги помагайте моля 
Миналата седмица ми спря моторчето и след пороба открих че е от някой от предпазителите които се намират в краката на шофьора.Поразместиг ги всичките , понатиснах ги и тръгна. Днес пак така се получи пак си играх но не се оправя.Интересува ме кой точно е предпазителя за моторчето. За да му отделя нужното внимание ако се налага да го сменя или да му почистя мястото.Пробвах с пробна лампа но сам е много трудно хем да се навреш отдолу хем да натискаш лостчето да пръска и да се разхождаш от бушон на бушон.
Става въпрос за Мондео МК1
Благодаря предварително!!!!

Миналата седмица ми спря моторчето и след пороба открих че е от някой от предпазителите които се намират в краката на шофьора.Поразместиг ги всичките , понатиснах ги и тръгна. Днес пак така се получи пак си играх но не се оправя.Интересува ме кой точно е предпазителя за моторчето. За да му отделя нужното внимание ако се налага да го сменя или да му почистя мястото.Пробвах с пробна лампа но сам е много трудно хем да се навреш отдолу хем да натискаш лостчето да пръска и да се разхождаш от бушон на бушон.
Става въпрос за Мондео МК1
Благодаря предварително!!!!
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: Помощ за моторчето на казанчето за чистачките на Мондео
Колега, според моята книга в кутията с предпазителите под таблото има зелено реле-№15, отговорно за стъклоомивателя на предното стъкло и предпазител №20 10А. Ако искаш. пиши на ЛС. Ще ти изпратя на мейла описание на електрическата система.
- methodboy
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
Когато си на контакт трябва да имаш напрежение на всички предпазители т.е. не ти трябва втори човек. Единствения вариант е ако нямаш тикова шина до гнездото на предпазитела, но в тоя случай и десет човека да вкараш в автомобила как няма да ти светне пробната лампа.

- RsMondeo
- потребител
е като съм на контакт не всички предпазители са под напрежение.... с пробна лампа към маса и гледам и на двата края на предпазителя без да го вадя.мисля е нормално да нямам напрежение на абсолютно всички предпазители но на който има трябва да има и на двата края.
много студено и нема как да разглобявам сега за да видя но при първа възможност ще го сторя.странното е че преди седмица пак имах тоя пробелем.... отворих кутията замерих всички предпазители нямаше изгорял, понатиснах ги и пръскалката тръгна... но сега и това не помага.освен релето R15 и предпазителя R20 някой друг да е свързан с тая система?
даже R20 е по различен с някаква пластина за изключване от претоварване мисля но и това е наред. Баси шаха.....
много студено и нема как да разглобявам сега за да видя но при първа възможност ще го сторя.странното е че преди седмица пак имах тоя пробелем.... отворих кутията замерих всички предпазители нямаше изгорял, понатиснах ги и пръскалката тръгна... но сега и това не помага.освен релето R15 и предпазителя R20 някой друг да е свързан с тая система?
даже R20 е по различен с някаква пластина за изключване от претоварване мисля но и това е наред. Баси шаха.....
- cockyhotty
- потребител
Ами щом като понатиснеш блока с релетата и пръскалката тръгва, няма да е лошо да отвориш кутията и да провериш всичките гнезда на релетата и предпазителите и да провериш спойките. Може да има някъде разтопено и да се губи веригата. А като подадеш сигнал към пръскалката, чуваш лу някакво цъкване, чистачките тръгват ли?RsMondeo написа:е като съм на контакт не всички предпазители са под напрежение.... с пробна лампа към маса и гледам и на двата края на предпазителя без да го вадя.мисля е нормално да нямам напрежение на абсолютно всички предпазители но на който има трябва да има и на двата края.
- RsMondeo
- потребител
Всичко работи работятя всички скорости на чистачките, надолу имам 1 импулс , към мен си имам 3 импулса но не се чува моторчето и не пръска. мисля че след като имам 3-те импулса трябва и мотора да работи.... ама не
- methodboy
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
Задължително трябва да имаш напрежение към всички предпазители когато си на контакт. Ако нямаш това означава че или някой е слагал безразборно предпазители на места които производителя е сметнал че не трябва да се поставят или имаш проблем във веригата до съответния предпазител. Веригите са направени по този начин напрежението минава първо през предпазитела след това към релета ключове и т.н.

- RsMondeo
- потребител
Сега ме караш да сляза долу да пробвам с лампа кой има и кой няма и после да гледам в таблицата кое за какво е.слизам и вземам нещо за писане след 15-20 мин пак ще пиша кои има и кой няма.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Недей да правиш глупости. Със сигурност няма да има захранване на всички предпазители.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
На първо четене се сещам за шесте бушона за габарити, къси и дълги, където няма да има.
Инак на бушона за пръскачката, трябва да има.
Много вероятно е пръскалката и чистачките да са на един бушон. Също така е много вероятно проблема да е във контактите на лоста за включване, мотора или по кабелите.
Инак на бушона за пръскачката, трябва да има.
Много вероятно е пръскалката и чистачките да са на един бушон. Също така е много вероятно проблема да е във контактите на лоста за включване, мотора или по кабелите.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- RsMondeo
- потребител
да не всички светят
не светят номера 19 , 29, 31, 33 , 35
След малко май ще сляза да разглобявам лостчето друга идея?

След малко май ще сляза да разглобявам лостчето друга идея?
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Сигурно ли е ,че до моторчето не достига напрежение ? Все пак то е най-натоварено. Освен това моторчето(помпа) е едно за предно и задно стъкло, но се включва при различни положения на лоста така,че и двата контакта да се повредят едновременно е малко вероятно.
- cockyhotty
- потребител
Да, ама като гледам колега е със седан Мондео и при него няма задна чистачка. Мисля, че е възможно оксидиране на буксата към платката с предпазителите в купето или на самото моторче. Кой знае, много са възможните причини. Пръскай наред с контактен спрей и разглобявай всичко за проверка и почистване.by_cec написа:Сигурно ли е ,че до моторчето не достига напрежение ? Все пак то е най-натоварено. Освен това моторчето(помпа) е едно за предно и задно стъкло, но се включва при различни положения на лоста така,че и двата контакта да се повредят едновременно е малко вероятно.
- RsMondeo
- потребител
Утре ще я дигам на крик да видя мотора но помня че го правих преди около 2 години.Беше се окислила буксата му и го направих направо с запояване на чисто... така че ме самнява да се е окислило наново.
Относно бушоните и релето ... при извадени едното или другото или и двете чистачките не работят в никакво положение...
Относно бушоните и релето ... при извадени едното или другото или и двете чистачките не работят в никакво положение...