Осветление на приборите
- XN3K
- потребител
- Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
- Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017
- Status: Извън линия
Осветление на приборите
Колеги, имам едно въпросче. Може ли да се смени цвета на осветлението на приборите във Фокус МК1? (на таблото, на коцентралната конзола и на вратите)
Търсих из форума, но не намирам такова нещо. Намерих тема за смяната на крушките на таблото. Дали самите крушки са зелени или е някаква бленда, защото при изключено осветление, осветените места са бели. Виждам в нета, че има крушки, които са бели, зелени и червени, но дали е от тях?
http://www.youtube.com/watch?v=QoQCohiN18E
http://www.youtube.com/watch?v=s9aj1dZW8cM
Търсих из форума, но не намирам такова нещо. Намерих тема за смяната на крушките на таблото. Дали самите крушки са зелени или е някаква бленда, защото при изключено осветление, осветените места са бели. Виждам в нета, че има крушки, които са бели, зелени и червени, но дали е от тях?
http://www.youtube.com/watch?v=QoQCohiN18E
http://www.youtube.com/watch?v=s9aj1dZW8cM
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Осветление на приборите
Крушките на таблото на Фокуса са обикновенни бели габаритни, има бленда дето ги осветява зелени. Мойте ги смених с китайски бели диоди за по левче и сега светлината ми се струва и по-ярка и малко по-синкава, може и да си въобразявам, но пак си е нюанс на зеленото. А оглеждайки арматурното табло идеята да стигам до блендите направо ме отказа.
- XN3K
- потребител
- Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
- Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017
Doin написа:А оглеждайки арматурното табло идеята да стигам до блендите направо ме отказа.
Вече и мен

Ясно, ще си светя в зеленко

Благодаря ти, колега

-
- потребител
- Регистриран: 18 юли 2010, 17:10
- Модел на автомобила: ford focus 1,6 бензин
2003 г. хечбек - Местоположение: София
A как успя да се добереш до крушките ? Аз трябва да сменя тази за късите светлини, но не знам как да стигна до неяDoin написа:Крушките на таблото на Фокуса са обикновенни бели габаритни, има бленда дето ги осветява зелени. Мойте ги смених с китайски бели диоди за по левче и сега светлината ми се струва и по-ярка и малко по-синкава, може и да си въобразявам, но пак си е нюанс на зеленото. А оглеждайки арматурното табло идеята да стигам до блендите направо ме отказа.

Макар че аз като поразрових във форума, изглежда няма крушка за късите

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
На твоя Фокус може и да са сложили, но при по-старите модели е факт - колкото и крушки да има по таблото, са спестили тези за габарити и за къси светлини - нещо което особено през сезона когато карането на фарове е задължително си е направо неудобство. Решил съм дори да изведа отнякъде ( може би от осветлението на запалката) крушка да свети и да ми боде очите. Иначе таблото се сваля елементарно - развиваш трите болтчета от горната част на пластмасата пред таблото, дърпяш я внимателно защото има и три щипки и ти се откриват болтовете на арматурното табло - 4 на брой. Щом свалиш и тях, сваляш волана максимално надолу, и вадиш таблото внимателно. Аз лично не разкачвам буксата за да не си създавам допълнители глабоволия ( не че не опитах, но не успях и се отказах). Сглобяването е в обратен ред, без някакви особености. Успех!
-
- потребител
- Регистриран: 18 юли 2010, 17:10
- Модел на автомобила: ford focus 1,6 бензин
2003 г. хечбек - Местоположение: София
Да, много е неприятно през деня ако нямаш лампичка за късите.
Благодаря ти, събота или неделя ако е хубаво времето ще го сваля и ще проверя.
Благодаря ти, събота или неделя ако е хубаво времето ще го сваля и ще проверя.