Не ми работят чистачките на автоматичен режим през 1.2.3.4.5
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2010, 15:48
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI
- Status: Извън линия
Не ми работят чистачките на автоматичен режим през 1.2.3.4.5
Не ми работят чистачките на автоматичен режим през 1.2.3.4.5.6 секунди.Ако някой знае нещо да ми помогне.
Последна промяна от paci на 06 окт 2010, 17:52, променено общо 1 път.
Причина: заглавието
Причина: заглавието
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: чистачки
Какво?! 
Лостчето по този начин ли ти изглежда?

Лостчето по този начин ли ти изглежда?
-
- потребител
да
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Това не са секунди, това е чувствителност на сензора. Ето тук и няколко поста надолу говорим точно за него. Може би това е случая и няма проблем.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Също така можеш първо да погледнеш бушона.
-
- потребител
Всичко си работи само интервалите ги няма.ОТ 1до 6 това са интервали през колко време да се пуска чистачката автоматично.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Аз нещо не разбрах - като го включиш на "интервалите" чистачките минават ли поне веднъж? Това е задължително поведение при включване на режима със сензор (като го го сложиш лостчето в това положение минават веднъж дори и стъклото да е сухо).
Така и другия въпрос - въли дъжд, слагаш го на позицията, въртиш колелцето до 1, тръгваш и те не чистят, така ли? Ама питам сигурен ли си, демек това, което питам пробвал ли си го?
Като цяло опиши ситуацията по-подробно, че така "не работят" не знам какво да предложа като решение...
Така и другия въпрос - въли дъжд, слагаш го на позицията, въртиш колелцето до 1, тръгваш и те не чистят, така ли? Ама питам сигурен ли си, демек това, което питам пробвал ли си го?
Като цяло опиши ситуацията по-подробно, че така "не работят" не знам какво да предложа като решение...
-
- потребител
- Регистриран: 16 май 2009, 18:29
- Модел на автомобила: форд фокус 1.8 tdci 100h.p.
Re: Не ми работят чистачките на автоматичен режим през 1.2.3.4.5
Не всички коли имат сензор и тези които го нямат имат същото лостче с интервал. Най-вероятно е изгорял бушон.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Той тоя сензор е един сензор...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Пишман сензор, викашS_C написа:Той тоя сензор е един сензор...

Хилим се, ама си е удобно. Особено това колелцето. Мондеото е първата кола, на която виждам такова, може да не съм обръщал внимание на други, може да е нямало, ама си е много хитра идея. На една друга бях намерил цаката как да "настройвам" чистачките с паузата (тия - обикновените, без сензори), че много рядко минаваха, а постоянното пък беше пресилено. Цаката беше - включваш на максимална скорост, минават 2 пъти и почти преди да са се прибрали от второто минаване - прецъкваш на положението с паузата. Тогава паузата се скъсяваше на половина

Здравейте колеги, понеже съм нов във форума няма да пускам нова тема, ще питам тук. Колата е Фиеста 2013, има сензор за дъжд, но не мога да схавана как работи. Като бутна лостчето едно положение нагоре, чистачките тръгват независимо че стъклото е сухо, иначе от врътката се регулира интервал, но чистачките не спират. Четох и в книжката на колата, и от там не схванах нищо. Благодаря.
- GeorgiToRuleThemAll
- потребител
- Регистриран: 18 авг 2016, 17:43
- Модел на автомобила: 2015 1.0 EcoBoost 74kW
Здравейте, колега! Бутането на лостчето няма общо със сензора. Тръгват, защото ти съзнателно искаш да ги включиш, независимо от сензора. А тази "врътка" регулира скоростта на чистачките. И в твоята книжка, и в моята е обяснено за много неща по сложен начин, като това е едно от тях. Би трябвало сензорът да ги активира, когато ти не си ги включил, като скоростта им зависи от скоростта на автомобила и от положението на тази "врътка", но за първото не съм сигурен, защото не съм обръщал внимание.ivo_555 написа: ↑05 юли 2017, 15:23Здравейте колеги, понеже съм нов във форума няма да пускам нова тема, ще питам тук. Колата е Фиеста 2013, има сензор за дъжд, но не мога да схавана как работи. Като бутна лостчето едно положение нагоре, чистачките тръгват независимо че стъклото е сухо, иначе от врътката се регулира интервал, но чистачките не спират. Четох и в книжката на колата, и от там не схванах нищо. Благодаря.

Има и нещо което ми се струва странно, чистачките не стигат до сензора, как ще разбере той че стъклото е изчистено, евентуално ако изобщо заработи, (всъщност не работи по никакъв начин), следващата седмица съм за смяна на маслото в Мото пфое, освен да ги питам как работи тоя сензор, пък може и да е развален нещо, а колата е още в гаранция.
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk