как работи печката на форд торнео
-
- потребител
- Регистриран: 19 окт 2010, 20:32
- Модел на автомобила: Ford Connect Tourneo 1.8 -2006.г
- Status: Извън линия
как работи печката на форд торнео
как работи печката на форд канект торнео 1.8 cdti 2006 г имамго от няколко месеца и ницо незнам за него
-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Re: как работи печката на форд торнео
Здравей, не сам запознат точно с този модел, ама мога да ти помогна да се орентираш.Има два вида печки.Едните са с часовник и си имат собствена помпа и работят отделно от двигателя, демек при спрян двигател.Другият вид работят единственно когато работи и двигателя.Те нямат помпа да върти водата и взимат гориво от връщата се нафта, а не от резервоара.Първите се пускат от часовника,а вторите от оделно копче някаде по таблото.Предполагам че с тази информация ще се орентираш и ако споделиш от кои вид ти е печката ще можем да я запалим.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Може и да няма никакъв контрол върху печката, на Мултивана има монтирана от втория тип, която се управлява само и единствено от компютъра на мотора. Не знам по какъв критерий решава, явно зависи от околната температура, защото лятото не се включва, сега като захладя работи.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
на турнеото нямаш ли бутон под радиото за печката .. ако нямаш може да е автоматична както казва Наско а може и изобщо да нямаш печка .. аз съм от тия последните "късметлии" - печката е серийна според МР но моето няма което доведе до учудването им и нищо повече ... за сметка на това зимата много бавно загрява за разлика от Мондеото ...
-
- потребител
- Регистриран: 19 окт 2010, 20:32
- Модел на автомобила: Ford Connect Tourneo 1.8 -2006.г
Благодаря Ви за информацията...печката явно се включва от компа!От Мото Пфое ми казаха,че се включва на минусови температири.Как мога да проверя това?!Искам да го направя да се включва с копче.
-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Провери датчика за температурата.Сложи го в лед за известно време.При мен се намира в сектора дето е електромотора за чистачките.Може би има начин да се излъже компа за температурата,като се смени датчика, които например при минус 2-3 градуса да показва минус 10.Трябва някои да ти го направи по поръчка.Иначе може да се направи с копче ама си иска познания по електротехника.Ако имаш такива и се наемаш да си го направиш ще обеснявам.
-
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2009, 18:53
- Модел на автомобила: Ford Torneo Conect
Печката се обслужва сменят разни нещица в нея комплект за обслужване, аз имам същия проблем като са по ниски температурите пуши яко, във мото Пфое ги оправят ама НЕ ми се ходи там аз съм от Варна някой ако знае кой ги обслужва ще съм му благодарен и сигурно не само аз !!???
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
ми кажи къде ти се ходи ,примерно някое място да са майстори, да не чакаш ,и да е без пари добре ли е