Няколко въпроса за Мондео Мк1 1.8 16в зетек

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Status: Извън линия

Няколко въпроса за Мондео Мк1 1.8 16в зетек

Мнение от venom4o » 24 апр 2011, 09:06

1-ви Как се спира заводската аларма? Колата е 95-та година комби джия и алармата ми прави мизерии.
2-ри -Видях таблото за бушоните отпред от ляво ,но няма ли още някакви бушони? ЕЛ огледалата ми работеха сега не работят.
3-ти - Датчика за температурата на таблото къде се намира? защото стрелката ми е тотално забила незнам дали е изгоряло таблото ама е шит.

Общо взето това е - търсих в форума ,но не успях да намеря инфо та дайте хелп ако може :P
Поздрави,
Васил

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Re: Няколко въпроса за Мондео Мк1 1.8 16в зетек

Мнение от иво г. иванов » 25 апр 2011, 02:27

Ааааа, при Mondeo няма ли едно капаче с/у левия крак под кормилната колонка? Там трябва да има и предпазители и
релета.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Потребителски аватар
baro
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.

Мнение от baro » 25 апр 2011, 12:14

Здравей заводската аларма по принцип има ключ с който се изключва поне при мене е така ,аз нямах ключ и отворих ключалката и сега се върти с права отверка ,търси нещо такова при мен се намира в двигателния отсек като говорител и електроника са в едно не знам при теб как е.Датчика за стрелката на температурата се намира на корпуса на термостата като по големия от горе е за ЕКУ то а по надолу има един малък той е този който търсиш .За да провериш таблото трябва да дадеш кабелчето на датчика на маса и даваш контакт при което трябва стрелката да влезе в червеното.За бушони и такива работи трябва някой колега с Мондео да пише .Поздрави.

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 25 апр 2011, 17:25

baro написа:Здравей заводската аларма по принцип има ключ с който се изключва поне при мене е така ,аз нямах ключ и отворих ключалката и сега се върти с права отверка ,търси нещо такова при мен се намира в двигателния отсек като говорител и електроника са в едно не знам при теб как е.Датчика за стрелката на температурата се намира на корпуса на термостата като по големия от горе е за ЕКУ то а по надолу има един малък той е този който търсиш .За да провериш таблото трябва да дадеш кабелчето на датчика на маса и даваш контакт при което трябва стрелката да влезе в червеното.За бушони и такива работи трябва някой колега с Мондео да пише .Поздрави.
Благодаря ти много!

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.

Мнение от momo76 » 26 апр 2011, 09:52

Бушони има в една кутия до акумулатора и в купето под волана. За тези в купето няма капаче а се сваля цялата кора под волана - на 3 винта долу и 2 щипки горе. Пада лесно. Бушоните да ги видиш трябва да бутнеш едно лостче ама не се сещам нагоре или надолу и цялото табло с бушоните, релета и други джаджи слиза надолу.
За алармата много зависи - ако колата е от италия най вероятно е при двигателя както казва колегата. Но има вариант и да е в купето под волана. Също виж дали няма сирена в задния ляв калник (или беше в десния :-?: ).
За датчика са ти казали - между двата маркуча на корпуса на термостата, много еб..но място.

Al161978
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2006, 08:18
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF Kombi MK4
Контакти:

Мнение от Al161978 » 26 апр 2011, 13:29

momo76 написа:Бушони има в една кутия до акумулатора и в купето под волана. За тези в купето няма капаче а се сваля цялата кора под волана - на 3 винта долу и 2 щипки горе. Пада лесно. Бушоните да ги видиш трябва да бутнеш едно лостче ама не се сещам нагоре или надолу и цялото табло с бушоните, релета и други джаджи слиза надолу.
За алармата много зависи - ако колата е от италия най вероятно е при двигателя както казва колегата. Но има вариант и да е в купето под волана. Също виж дали няма сирена в задния ляв калник (или беше в десния :-?: ).
За датчика са ти казали - между двата маркуча на корпуса на термостата, много еб..но място.
Привет,
За някои неща си прав, но не точно...
За бушоните в купето няма смисъл да сваляш цялата кора.
Просто трябва да се завреш под волана и готово.
Относно заводската аларма - аз имам МК1 Ghia, заводската аларма е на Siemens и се намира зад жабката.
До колкото съм чел из форума се слагат разни не-фордови аларми допълнително (като тези в двигателния отсек с ключа), но оригиналната аларма си е на сименс и е зад жабката.
Относно сирената - в задния десен калник е, зад кората ;)

Поздрави

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Мнение от Nikola Iordanov » 26 апр 2011, 18:54

Al161978 написа:
momo76 написа:Бушони има в една кутия до акумулатора и в купето под волана. За тези в купето няма капаче а се сваля цялата кора под волана - на 3 винта долу и 2 щипки горе. Пада лесно. Бушоните да ги видиш трябва да бутнеш едно лостче ама не се сещам нагоре или надолу и цялото табло с бушоните, релета и други джаджи слиза надолу.
Привет,
За някои неща си прав, но не точно...
За бушоните в купето няма смисъл да сваляш цялата кора.
Просто трябва да се завреш под волана и готово.
Относно заводската аларма - аз имам МК1 Ghia, заводската аларма е на Siemens и се намира зад жабката.
До колкото съм чел из форума се слагат разни не-фордови аларми допълнително (като тези в двигателния отсек с ключа), но оригиналната аларма си е на сименс и е зад жабката.
Относно сирената - в задния десен калник е, зад кората ;)

Поздрави
Не е нужно да се търкаляш под волана ,сваляш трите винта както е писал колегата дърпаш лостчето надолу то се намира от дясно на кутията с бушоните и можеш да ги виждаш и сменяш без проблем . А що се отнася до алармата не зная коя е оригинална и коя не е но моята е отпред под капака до казанчето за миячното и е със ключ . >:D<:

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 27 апр 2011, 23:20

сирената е отзад в дясно.
Спряха ми огледалата , лампите вътре и часовника прекъсват ми и копчетата на ел стъклата ,но там мисля ,че си е от самите копчета :)

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 28 апр 2011, 16:43

А как да я изключа заводската аларма? Видях модула на Сименс зад жабката. НО не посмях да му откача буксите тъй като май има имобилайзер

eдит:
Обадих се на предишния собственик на колата той ми каза ,че като сваля средната букса на модула алармата няма да прави мизерии така ,че я извадих и наистина е така.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”