Скоростомер на Мондео

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
stefan100
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2011, 11:51
Модел на автомобила: Mondeo
Status: Извън линия

Скоростомер на Мондео

Мнение от stefan100 » 06 окт 2011, 13:46

Преди около месец скоростомера ми започна да показва каквото си иска - ту ненормално висока скорост, ту явно ниска и не застава на едно място при равномерно движение. Носих я на майстор и той ми каза, без даже да погледне, че имало някяква машинка на скоростната кутия, която била повредена. Докато се чудех няколко дена какво да правя, скоростомера взе, че се оправи и близо месец работеше без грешка. И тъкмо си мислех, че ми се е разминало, от няколко дни пак започна със старите си номера. Случвало ли се е нещо подобно на някого и как си е решил проблема? Имам чувството, че някъде нещо не контактува добре или са нагорели някакви контакти. Отговорете ми къде точно се намира гореспоменатата машинка, за да огледам буксите и.

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Re: Скоростомер на Мондео

Мнение от urgan » 06 окт 2011, 15:50

И ако напишеш кое е мондеото, година, двигател, повече инфо за автомобила ще бъде чудесно :)
Предполагам става дума за датчика на скоростната кутия но да не говорим наизуст кажи каква е колата :)
Изображение

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Скоростомер на Мондео

Мнение от Doin » 06 окт 2011, 17:27

Или напиши в търсачката VSS датчик и ще се учудиш колко резултати ще излязат.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”