Мондео Мк1 проблемни фарове!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
enemytoall
потребител
потребител
Регистриран: 21 мар 2011, 16:53
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia Combi 2.0 1995г.
Status: Извън линия

Мондео Мк1 проблемни фарове!

Мнение от enemytoall » 20 мар 2012, 10:51

Здравейте колеги!

Преди известно време на Мондеото ми изчезнаха габарити и фарове.Оказа се,че един от бушоните вътре в купето е заминал,както и ключа за включване на габарити и фарове беше заминал.Всичко се подмени и си работеха безотказно до скоро,когато една вечер ми изчезна единия фар.На следващия ден всичко си работеше нормално,докато не дойде пак вечер и ми изчезна другия - левия.От тогава насам не иска да работи.

Пробвах да разменя крушките,но не е от това.При бушоните нямам идея как се процедира!От къде да тръгна да проверявам?
Другото странно е,че докато се случваше това,радиото понякога не можеше да хваща радиостанции - проблем който имах преди време за около седмица,но се оправи без нищо,просто разкачих цялото радио и на следващия ден пак го закачих и се оправи.Но фаровете почват да ме притесняват с тези номера...

Благодаря предварително за съветите!

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Re: Мондео Мк1 проблемни фарове!

Мнение от Nikola Iordanov » 20 мар 2012, 21:15

Колега провери бушоните във таблото при двигателя за фаровете са бушони с номера 15, 16 , 17 , и 18 като отвориш капака им от към предното стъкло теса със червен цвят по 10 ампера и като ги огледаш ще видиш кой е изгорял там има щипка за изваждане и резервни бушони .
15 Къси светлини десен фар
16 Къси светлини ляв фар
17 Дълги светлини десен фар
18 Дълги светлини ляв фар

Потребителски аватар
enemytoall
потребител
потребител
Регистриран: 21 мар 2011, 16:53
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia Combi 2.0 1995г.

Re: Мондео Мк1 проблемни фарове!

Мнение от enemytoall » 22 мар 2012, 11:10

Проверих бушоните,не беше от тях.

Оказа се,че е някакъв модул за изгорели светлини,или нещо подобно ми го обясниха.Кабела който води към късите бил дал на късо и от там е заминал модула.Може да се трие темата!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”