Мондео Мк1 проблемни фарове!
- enemytoall
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2011, 16:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia Combi 2.0 1995г.
- Status: Извън линия
Мондео Мк1 проблемни фарове!
Здравейте колеги!
Преди известно време на Мондеото ми изчезнаха габарити и фарове.Оказа се,че един от бушоните вътре в купето е заминал,както и ключа за включване на габарити и фарове беше заминал.Всичко се подмени и си работеха безотказно до скоро,когато една вечер ми изчезна единия фар.На следващия ден всичко си работеше нормално,докато не дойде пак вечер и ми изчезна другия - левия.От тогава насам не иска да работи.
Пробвах да разменя крушките,но не е от това.При бушоните нямам идея как се процедира!От къде да тръгна да проверявам?
Другото странно е,че докато се случваше това,радиото понякога не можеше да хваща радиостанции - проблем който имах преди време за около седмица,но се оправи без нищо,просто разкачих цялото радио и на следващия ден пак го закачих и се оправи.Но фаровете почват да ме притесняват с тези номера...
Благодаря предварително за съветите!
Преди известно време на Мондеото ми изчезнаха габарити и фарове.Оказа се,че един от бушоните вътре в купето е заминал,както и ключа за включване на габарити и фарове беше заминал.Всичко се подмени и си работеха безотказно до скоро,когато една вечер ми изчезна единия фар.На следващия ден всичко си работеше нормално,докато не дойде пак вечер и ми изчезна другия - левия.От тогава насам не иска да работи.
Пробвах да разменя крушките,но не е от това.При бушоните нямам идея как се процедира!От къде да тръгна да проверявам?
Другото странно е,че докато се случваше това,радиото понякога не можеше да хваща радиостанции - проблем който имах преди време за около седмица,но се оправи без нищо,просто разкачих цялото радио и на следващия ден пак го закачих и се оправи.Но фаровете почват да ме притесняват с тези номера...
Благодаря предварително за съветите!
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Re: Мондео Мк1 проблемни фарове!
Колега провери бушоните във таблото при двигателя за фаровете са бушони с номера 15, 16 , 17 , и 18 като отвориш капака им от към предното стъкло теса със червен цвят по 10 ампера и като ги огледаш ще видиш кой е изгорял там има щипка за изваждане и резервни бушони .
15 Къси светлини десен фар
16 Къси светлини ляв фар
17 Дълги светлини десен фар
18 Дълги светлини ляв фар
15 Къси светлини десен фар
16 Къси светлини ляв фар
17 Дълги светлини десен фар
18 Дълги светлини ляв фар
- enemytoall
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2011, 16:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia Combi 2.0 1995г.
Re: Мондео Мк1 проблемни фарове!
Проверих бушоните,не беше от тях.
Оказа се,че е някакъв модул за изгорели светлини,или нещо подобно ми го обясниха.Кабела който води към късите бил дал на късо и от там е заминал модула.Може да се трие темата!
Оказа се,че е някакъв модул за изгорели светлини,или нещо подобно ми го обясниха.Кабела който води към късите бил дал на късо и от там е заминал модула.Може да се трие темата!