Вентилатор на охладителна система Фпрд Ескорт 1,8 TDI '98

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
rcancer
потребител
потребител
Регистриран: 23 ное 2006, 16:32
Модел на автомобила: Ford Focus Titanium 2.0 Bifuel - 2009
Status: Извън линия

Вентилатор на охладителна система Фпрд Ескорт 1,8 TDI '98

Мнение от rcancer » 21 юли 2012, 10:41

Здравейте фенове,

Претърсих всички теми свързани с охладителната система на Ескорт 1,8 тди, но не намерих нещо, което да ми помогне - даже още повече се обърках. Става дума за следното: На Магистрала (ако може да се нарече така) Хемус в направление София, където е изкачване с 120-130, датчика в купето достигна червения сектор (за уточнение беше най-топлия от изминалите дни). Намалих и се върна в нормални граници, но забелязвам, че от скоро температурата стои постоянно в след средата на НОРМАЛ. Днес сутринта (след снощното изчитане на форума) загрях колата (без да пускам климатика) и вентилатора се включи да духа здраво някъде кум А на НОРМАЛ. и стрелката падна една буква (ориентировъчно). От форума прочетох, че като извадя буксата на датчика за температурата и сложа мостче би следвало да се пусне вентилатора, но при мен не стана така. Факт е, че все пак той се включва (при поставена букса).
Въпроса ми е това дали е нормално? дали имам проблем във ел.инсталацията след датчика , а вентилатора се включва от някаква защита ???

Ако можете да напишете телефона на някой, който е наясно и може да погледне дали всичко е наред, защото ми предстои пътуване в доста по-топли от нашите условия.

Благодаря предварително!
Поздрави!
Камен

pelteka
потребител
потребител
Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000

Re: Вентилатор на охладителна система Фпрд Ескорт 1,8 TDI '98

Мнение от pelteka » 22 юли 2012, 11:26

Според мен ти се включва само високата скорост на перката.Трябва да го погледне жичкажия.Както го описваш на вентилатора едната намотка е сдала багажа.

MrDgd
потребител
потребител
Регистриран: 04 апр 2009, 23:03
Модел на автомобила: Ford focus 1,6TDCI 2009 g

Re: Вентилатор на охладителна система Фпрд Ескорт 1,8 TDI '98

Мнение от MrDgd » 22 юли 2012, 13:50

Провери си зеленото реле което се намира зад акумулатора :idea:

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”