Дразнещ проблем след слагането на ТРАКШЪН Мондео 2 ОПРАВЕН

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
bikercho
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia
Status: Извън линия

Дразнещ проблем след слагането на ТРАКШЪН Мондео 2 ОПРАВЕН

Мнение от bikercho » 24 сеп 2013, 19:58

Здр след като сложих тракшъна на мондеото всичко си е ОК но жилото което идва от педала на гаста до машинката вървеше в бронята си малко трудно и не ми харесваше педала на гаста седеше доста твърд и доже го смазвах с някои неща и доиде горе долу като мекота но можеше и още до стане мек поне според мен та днес купих ново жило за 25 лв заместитил на оригиналното на рака върви перфектно коренна разлика от старото слагам го аз промяна нулева че даже и по зле стана машинка за тракшъна имам резервна слагах и нея не и не казва и това но не е от машинката защото при незакачени жила самата машинка се движи перфектно като изолирам тракшъна и сложа жилото което отива директно от дросела в педала ,педала става перце кажете какво да правя е гати педала е гати чудото :oops: :oops: :oops:
Последна промяна от bikercho на 25 сеп 2013, 20:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Дразнещ проблем след слагането на ТРАКШЪН Мондео 2 ПОМОЩ

Мнение от S_C » 24 сеп 2013, 23:15

Ако ги правиш тия тестове на загасен двигател, запали и пробвай пак. :)))
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
bikercho
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia

Re: Дразнещ проблем след слагането на ТРАКШЪН Мондео 2 ПОМОЩ

Мнение от bikercho » 25 сеп 2013, 20:44

Здр всичко се оправи значи новото жило от магазина въпреки че се движеше на рака перфектно един маистор ми каза да му капна масалце загрях в една капачка масалце за да може като е топло и по воднисто да се прекара през цялото жило по лесно и с една спринцовка взех така го смозвах че излезе от долния край на жилото масло сложих го и чудо педала стана перце направо са шашнах не знам дали като направи чупката под формата на буквата S и като е било на сухо дали не е жулело в бронята си и за това да се е движел педала по зор а пък относно това дали на запалена кола или изгасена няма значение . И за колегите които критикуват тракшъна при мондео МК1 и МК2 ,че прецаквал деференциала и че след всяко сработване на тракшъна можело да бъде и последното сработване на скоростната кутия не е верно щото го е измислил тоя тракшън бомбе а не сламена шапка измислил го е немец а не българин а за да го пуснат в сериино производство на Форд Мондео МК1 и МК2 са направени сума и тестове и сума пара е вложена и накрая да срива скоростна кутия или деференциал че има натоварване на деференциала има но не чак толкова коквито мнения са дали някои колеги това е всичко по тракшъна за сега е ОК остава само да се кара поздрави на всички

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Дразнещ проблем след слагането на ТРАКШЪН Мондео 2 ОПРАВЕН

Мнение от S_C » 26 сеп 2013, 09:25

Не е серийно. Поръчка е, макар да е често срещана екстра.
Прецаква всичко де що можеш да се сетиш...карета, диференциал, съединител, скорости. Има някои ситуации, в които е полезен.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
kserx76
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2009, 18:02
Модел на автомобила: ford mondeo 2,0 136кс 1995г

Мнение от kserx76 » 29 сеп 2013, 14:26

колеги как го измислихте това за тракшана? :D :D :D аз карам вече пета година с тракшан контрол а колата е 95г,все още кареата са си старите скоростната кутия също,двигателят е 136кс и често стъпвам здраво на газта на светофара и мога да ви кажа че това мондео ще си отиде с тази скоростна кутия.

Потребителски аватар
dimkar
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
Модел на автомобила: Nissan

Мнение от dimkar » 29 сеп 2013, 15:30

То, като приказката за киселото грозде. :lol: Иначе, си е хубаво екстра и на всичкото отгоре нищо не прецаква.

fruuti
потребител
потребител
Регистриран: 23 яну 2012, 19:40
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16v Ghia mk1

Мнение от fruuti » 13 фев 2014, 09:48

Това са пълни глупости за повредите ,аз също карам мондео мк1 2.0 136 вече 4год и до момента не сам имал никакви проблеми :D ,карайте и не се бойте

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”