Форд Мондео МК3 , цялото табло спря да работи.
-
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2014, 19:09
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK3 2,0i Duratec
- Status: Извън линия
Форд Мондео МК3 , цялото табло спря да работи.
Здравейте, колеги. От няколко месеца съм собственик на Мондео 2002 година, 2,0 бензин. До днес не съм имал проблеми с колата и съм много доволен от нея.
Днес обаче, след обичайната автомивка - външно измиване + почистване на купето с прахосмукачка (не съм мил двигателя и не е мокрена вътре) колата направи следния проблем:
При подаване на контакт лампите по таблото светват, след което угасват - до тук нормално. Колата пали и работи нормално, но оборотомера и километража не работят. Дисплея на климатроника не показва нищо, а парното на колата работи на последната си зададена настройка и не реагира на команди от копчетата, не мога дори да го спра. Лампите за къси и дълги светлини на таблото работят. Лампите за мигачите също работят нормално.
Проверих бушона за таблото и всички други бушони- здрави са!
Разкачих акумулатора, изчаках малко и пак го закачих. Колата би трябвало да направи тест на всички стрелки и светлини по таблото - не го направи!
След около 30 минути каране изведнъж всичко си заработи нормално!!
Далеч съм от мисълта, че колицата се е оправила самичка, не се знае кога ще се скапе отново
Някой има ли идея от какво може да се е появил този проблем?
Какво освен бушоните да проверя?
Благодаря ви предварително и Весели Празници!
Днес обаче, след обичайната автомивка - външно измиване + почистване на купето с прахосмукачка (не съм мил двигателя и не е мокрена вътре) колата направи следния проблем:
При подаване на контакт лампите по таблото светват, след което угасват - до тук нормално. Колата пали и работи нормално, но оборотомера и километража не работят. Дисплея на климатроника не показва нищо, а парното на колата работи на последната си зададена настройка и не реагира на команди от копчетата, не мога дори да го спра. Лампите за къси и дълги светлини на таблото работят. Лампите за мигачите също работят нормално.
Проверих бушона за таблото и всички други бушони- здрави са!
Разкачих акумулатора, изчаках малко и пак го закачих. Колата би трябвало да направи тест на всички стрелки и светлини по таблото - не го направи!
След около 30 минути каране изведнъж всичко си заработи нормално!!

Далеч съм от мисълта, че колицата се е оправила самичка, не се знае кога ще се скапе отново
Някой има ли идея от какво може да се е появил този проблем?
Какво освен бушоните да проверя?
Благодаря ви предварително и Весели Празници!