Впечатления от светодиодни габарити
-
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2014, 11:26
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI, 90 HP, Комби, 2000 год.
- Status: Извън линия
Впечатления от светодиодни габарити
Колеги, някой има ли впечатление за качеството на светодиодните габарити- мисля, че се водят W5W и изглеждат така:

Купувам си и вече втори ми се поврежда по един и същ начин: спира да свети след да кажем два дена, свалям и виждам, че единия от изводите не е стабилен- мърда, понеже явно се е откачил от някъде- връщам го, дават ми друг, след час е същата работа- тоя път реших, че не си заслужава разправията и разрязах корпуса, който иначе не може да се отвори, и виждам, че вече и двата извода са се откачили от платката заедно с два SMD резистора. Запоих ги, което е доста неудобно за правене, но все пак габарита светна на токоизправител- след това позалепих корпуса, запълних с каноконлит за да не се откачат повече изводите, замазах корпуса с двукомпонентно лепило- онова дето е синьо и жълто и след като всичко изсъхна- на другия ден опитвам, но не свети- това няма значение- бях почти сигурен, че каузата с тоя габарит е изгубена- въпроса ми е някой купувал ли си е такива да има впечатление трайни ли са- най вече понеже повредата ми се случва все на левия (шофьорския) габарит- другия си свети. Не знам да не излезе причината в колата нещо, но оригиналния габарит не е правил проблеми.

Купувам си и вече втори ми се поврежда по един и същ начин: спира да свети след да кажем два дена, свалям и виждам, че единия от изводите не е стабилен- мърда, понеже явно се е откачил от някъде- връщам го, дават ми друг, след час е същата работа- тоя път реших, че не си заслужава разправията и разрязах корпуса, който иначе не може да се отвори, и виждам, че вече и двата извода са се откачили от платката заедно с два SMD резистора. Запоих ги, което е доста неудобно за правене, но все пак габарита светна на токоизправител- след това позалепих корпуса, запълних с каноконлит за да не се откачат повече изводите, замазах корпуса с двукомпонентно лепило- онова дето е синьо и жълто и след като всичко изсъхна- на другия ден опитвам, но не свети- това няма значение- бях почти сигурен, че каузата с тоя габарит е изгубена- въпроса ми е някой купувал ли си е такива да има впечатление трайни ли са- най вече понеже повредата ми се случва все на левия (шофьорския) габарит- другия си свети. Не знам да не излезе причината в колата нещо, но оригиналния габарит не е правил проблеми.
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
Re: Впечатления от светодиодни габарити
На мен ми писна с тия диодни габарити, и за момента съм с жълти... Светят светят, и след един месец почва да мига и гори. А не знам защо ми нагаря и фасонката.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Проблема е в това, че за да светят диодите достатъчно силно, китайците им слагат по-малки ограничителни резитори. Така токът става доста по-голям от номиналния за съответния светодиод и той започва да загрява, докато не се разпои. Отделно животът му е в пъти по къс от нормалния. Ако все пак искате да ползвате такива е добре да се добави (опитно подбран) резистор при който ще ви удовлетвори силата на светенето и загряването няма да стига до точката на разтопяване на припоя.
-
- потребител
Интересното при мен е, че все левия дава фира - десния както съм го сложил държи без промяна и засега е ОК - а фасунката е малко недобра пък няма проблем със светодиода.
П.С. и какъв ти месец- при мен изкарва часове само.
П.С. и какъв ти месец- при мен изкарва часове само.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
И аз съм взел две такива габаритни крушки от световният Mall Илиенцнци за два лева ама ще ги преработя ще им сменя резизторите ще опитам първо с 220 ома на 1w малко да им намаля волтажа ако не изкарат и месец ще сложа 270ома резистор!
- antipower
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2013, 18:59
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v 2002г. Ghia
И аз си взех подобни с 5 светодиода, но започнаха да премигват.
Свалих ги, разпоих ги и вътре се бяха опекли резисторите и диодите бяха фирясали.
В крайна сметка разпоих светодиодите и сложих пак SMD от светодиодна лента и съответно ги навързах
два по два в паралел и един последователно на всички. Така получих пад на напрежение някъде около 9V и
съответно резистора който ми беше необходим го удовлетворяваха 0.25W.
и така светят вече 3-4 месеца без проблем.
Свалих ги, разпоих ги и вътре се бяха опекли резисторите и диодите бяха фирясали.
В крайна сметка разпоих светодиодите и сложих пак SMD от светодиодна лента и съответно ги навързах
два по два в паралел и един последователно на всички. Така получих пад на напрежение някъде около 9V и
съответно резистора който ми беше необходим го удовлетворяваха 0.25W.
и така светят вече 3-4 месеца без проблем.
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
А не се ли продават някъде читави такива ?
- antipower
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2013, 18:59
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v 2002г. Ghia
Два модела съм взимал, и двата изгоряха.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Днес ги сложих диодните габарити като им махнах старият резистор който беше на 200 ома 0,25W сложих на негово място 1 кОм на 0,5w ще видя колко ще изкарат.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Аз карам с смд диоди на габаритите над 2 години светят, купих ги от китай за около 15лв което си значи, че са скъпички, но няма проблем с тях. Тези дето сте ги показали тук и при мен караха по месец два и умираха.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

-
- потребител
Може ли да покажеш откъде си ги купил и как изглеждат външно? С някаква преработка ли са или готови- само да се поставят на колата на мястото на оригиналната лампа?Didibao написа:Аз карам с смд диоди на габаритите над 2 години светят, купих ги от китай за около 15лв което си значи, че са скъпички, но няма проблем с тях. Тези дето сте ги показали тук и при мен караха по месец два и умираха.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Ще ги потърся довече какви са, от къде бяха не помня точно, преработки няма слагаш и караш.

- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Аз съм с такива

Ползвам ги може би от 2 години, не помня точно колко. На единия не му светят всичките елементи, което е възможно и да е заради повреда при монтажа (слагах ги и ги махах 2-3 пъти, щото пробвах няколко различни модела). При този модел, както и при по-големите за стопове, слабото място е че се откачат от цокъла, защото не са здраво прикрепени към него.

Ползвам ги може би от 2 години, не помня точно колко. На единия не му светят всичките елементи, което е възможно и да е заради повреда при монтажа (слагах ги и ги махах 2-3 пъти, щото пробвах няколко различни модела). При този модел, както и при по-големите за стопове, слабото място е че се откачат от цокъла, защото не са здраво прикрепени към него.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!