Подгревни свещи за Фокус 1,8 тдци, 2002г.
-
- потребител
- Регистриран: 22 юли 2015, 17:38
- Status: Извън линия
Подгревни свещи за Фокус 1,8 тдци, 2002г.
Здравейте,
Понеже имам проблеми с паленето сутрин(пали или от 2,3 път, или след по-продължително въртене), днес реших да проверя подгревните свещи. Откачих шината и премерих всяка една свещ с мултицет. На 1 цилиндър показва 40 ома, на 2 цилиндър-прекъсната, на 3 цилиндър-540 ома, на 4 цилиндър-300 ома. Предполагам това означава, че свещта на 2 цилиндър е прекъсната, а другите три са различни. Някой може ли да ми каже какви подгревни свещи трябва да си взема и ги сменя всичките - марка, другите обозначения и ориентировъчна цена!
Като тръгна да ги сменям, как е по-добре да ги развивам-на топъл, или на студен двигател, за да не се скъсат?
Благодаря!
Понеже имам проблеми с паленето сутрин(пали или от 2,3 път, или след по-продължително въртене), днес реших да проверя подгревните свещи. Откачих шината и премерих всяка една свещ с мултицет. На 1 цилиндър показва 40 ома, на 2 цилиндър-прекъсната, на 3 цилиндър-540 ома, на 4 цилиндър-300 ома. Предполагам това означава, че свещта на 2 цилиндър е прекъсната, а другите три са различни. Някой може ли да ми каже какви подгревни свещи трябва да си взема и ги сменя всичките - марка, другите обозначения и ориентировъчна цена!
Като тръгна да ги сменям, как е по-добре да ги развивам-на топъл, или на студен двигател, за да не се скъсат?
Благодаря!
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Re: Подгревни свещи за Фокус 1,8 тдци, 2002г.
Преди 3-4 години от моя Фокус свалихме Beru и сложихме същитите, около 25 лв за брой, сменяха ги на сравнително студен двигател, преди да сложат новите ги мазаха с нещо, не знам какво точно беше...
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Re: Подгревни свещи за Фокус 1,8 тдци, 2002г.
Колега ако си мерил правилно и 4-те свещи са ти фира.Нормално съпротивлението е не повече от 2 ома. Дори и с добър мултимер се хваща трудно с точност.Все пак в първия момент те гълтат по 20 ампера.