Нивомер на бензина - Форд Фокус МК1
-
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2015, 18:39
- Модел на автомобила: ---
- Status: Извън линия
Нивомер на бензина - Форд Фокус МК1
Здравейте! Днес при направена диагностика през ОБД, компютъра показа, че има проблем с нивомера на бензина. До този момент, нивомера отчита напълно вярно и при почти празен или пълен резервоар. Мисълта ми е следната, понеже днес доста се втренчих във нивомера на таблото и си мисля, че въобще стрелката е забила и непомръдва, но може и да се "шашкам" нещо. Исках да разбера дали отчита по следния начин: 1. Влизам в "скритото" меню на Фокуса ; 2. Изписва тест при контакт. ; 3. Запалвам колата. ' 4. Отивам на опцията "Fuel level sensor (F ---, 010 (empty) - 254 (full)", което в момента показва 140 (до 150 или 130) мени се, когато съм в движение. На място показва, около 140. По моя преценка, сметнах, че 254:2=127, но понеже аз имам малко над половината резервоар (поне така показва нивомера) отчита напълно точно. И така - този Fuel level sensor, свързан ли е с нивомера, който използва показанията на таблото или не? И дали мога да разчитам на него, а съответно, ако той показва правилно и стрелката на нивомера е там, където според сензора трябва да е, мога ли да считам, че напълно си работи "нивомера". Благодаря, надявам се да сте разбрали какво точно питам.