Взаимозаменяемост на стартери и въпрос за трип?

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford
Status: Извън линия

Взаимозаменяемост на стартери и въпрос за трип?

Мнение от martin1977 » 23 дек 2015, 13:55

1. Стартера при палене пристъргва и мисля че бендикса е пътник - колата е Мондео МК2 V6, 2.5 - 170 кс.. Проблема е че никога не съм отварял и незнам дали сам ще се справя с ремонта и какво и как трябва да сменя вътре. Имам друг стартер от Мондео МК3 V6 2.5 - 170 кс., на който пише Visteon, а на моя Motorcraft. Дали са взаимозаменяеми или да сваля моя и да го ремонтирам?

2. Имам трип, който не е фабричен - показанията са ОК с изключение на това че не показва колко км. мога да мина с оставащото в резервоара гориво - но по тази тема има много писано, въпроса ми е друг. Като дам контакт и първите показания са час отдясно и оставащото гориво отляво, тоест чертички, независимо какви са били показанията преди да изключа колата. Как може да направя така, че при даване на контакт да си излиза менюто, което е било зададено последно преди да изключа двигателя?

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Взаимозаменяемост на стартери и въпрос за трип?

Мнение от S_C » 23 дек 2015, 19:14

Вземи го отвори и изсипи шепата кал отвътре, виж дали има нещо износено, колко е износено...В 80% от случаите се минава с почистване, смазване и евентуално четки, втулки...това са неща с цена 2-3 лева. Друг ако вземеш втора ръка, не знаеш в кои блата го е давил предишния му собственик и каква мизерия е вътре. Обикновено е същата, като в твоя сегашния.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 23 дек 2015, 22:15

Като демонтираш стартера сравни захващането на двата дали е еднакво. Преброй зъбите на зъбното колело на бендикса, дали са еднакви на брой, и диаметър. Пробвай дали бендикса се изхвърля на еднакво разстояние.
Ако всичко съвпада , би трябвало да стане.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
gorskiq
потребител
потребител
Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
Контакти:

Мнение от gorskiq » 25 дек 2015, 23:46

Относно трипа-при мен отдясно винаги тръгва на часовник, а от ляво на каквото е било преди да угася колата. На оставащо гориво тръгва винаги , когато остава бензин за 80 км. и по-малко и даже писка на всяко кръгло число.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 26 дек 2015, 09:04

Най обичам, когато активен потребител пусне обща тема за няколко коренно различни веща, да се чудят хората за кое да пишат. А пък аз се чудя дали направо да я трия или само да я заключа?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford

Мнение от martin1977 » 26 дек 2015, 10:39

Насе, прави каквото искаш, ама и на мен ми писна от модератори! Преди пусках 2-3 отделни теми в един ден за коренно различни неща и колегите ти модератори ме скастриха, че пълня форума и трябвало да обединявам темите, а сега ти обратното. Няма угодия, ей......

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 26 дек 2015, 21:40

martin1977 написа:Насе, прави каквото искаш, ама и на мен ми писна от модератори! Преди пусках 2-3 отделни теми в един ден за коренно различни неща и колегите ти модератори ме скастриха, че пълня форума и трябвало да обединявам темите, а сега ти обратното. Няма угодия, ей......
Кой те е кастрил. че пускаш отделни теми за различни неща?

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”