Лампа подгрев Fiesta 3?
-
- потребител
- Регистриран: 04 дек 2012, 21:52
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.8D RT 89г.
- Status: Извън линия
Лампа подгрев Fiesta 3?
Извинявам се, искам да попитам едно дребно въпросче? Лампата за подгрева, която е на таблото, ми се изключва след около 2-3 секунди, а подгревът продължава да работи много след това(чува се кога цъка релето). По принцип така ли е на тия коли, че исках да си изведа отделен индикатор, който да показва кога подгрева е свършил? А защо - защото трябва да паля уж като подгрева спре. А се оказва, че нямам реално индикация кога спира и се услушвам като гърмян заек за цъкването на релето.
Искам да взема 12V от кабела, който отива към шината на свещите, да си изведа един индикатор, другият край на колкото да е замасен.
Искам да взема 12V от кабела, който отива към шината на свещите, да си изведа един индикатор, другият край на колкото да е замасен.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Лампа подгрев Fiesta 3?
Така е, и на почти всички е така, дори когато заработи мотора продължават да греят за да осигурят равномерна работа. Може да се ориентираш по плафона в купето, кога изключва релето,- щом се усили светлината е изключило. Но този мотор ако е наред всичко, трябва да пали от четвърт оборот.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Моторът не е съвсем наред и е най-добре да изчаквам да цъкне подгрева преди да запаля. Иначе пали по-тегаво. Да му слагам ли индикаторна лампичка в такъв случай, както си мислех? Взех едни на 12V. Да се ориентирам по плафона - през ценя, особено като ми е затворена вратата, не мога постоянно да щракам плафони.ЯЛТА написа:Така е, и на почти всички е така, дори когато заработи мотора продължават да греят за да осигурят равномерна работа. Може да се ориентираш по плафона в купето, кога изключва релето,- щом се усили светлината е изключило. Но този мотор ако е наред всичко, трябва да пали от четвърт оборот.
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ами недей да правиш по лесното и безсмислено, като лампички, защото плафона ти върши същата работа. Оправи важния проблем, предпоставката за лошото палене, центровка, ГНП, клапаните.............
-
- потребител
Плафонът не ми работи винаги.ЯЛТА написа:Ами недей да правиш по лесното и безсмислено, като лампички, защото плафона ти върши същата работа. Оправи важния проблем, предпоставката за лошото палене, центровка, ГНП, клапаните.............

Та, по темата - индикаторна лампичка не е ли добра идея? Обичам да знам какво става с колата, за това. Много е постна откъм уреди Фиестата, която имам в момента. Някой правил ли го е това?
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Еми щом плафона не става, пусни друга лампичка, или светодиод.
-
- потребител
Ето такива взех 2. Само ми е интересно от къде да мушна да вкарам в купето плюс кабела, който идва от кабела за шината на свещите.