Ford Mondeo MK 3 Комби 115 HP
-
- потребител
- Регистриран: 24 апр 2016, 13:05
- Status: Извън линия
Ford Mondeo MK 3 Комби 115 HP
Колеги,
Колата е Мондео 3 Комби 2002 година 115 коня, и от няколко дена имам следния проблем с централното.
С бутоните на ключа се заключват/отключват само 3 от вратите, но не и пасажерската. Багажника се отваря само с бутона на дистанционното, но не и с копчето от купето. С бутона на шофьорската врата, не мога да затварям останалите ( работи си когато си иска ). Възможно ли е комфорт модула да е заминал или нещо друго? Ще я карам на жичкаджия тези дни, но се питах, ако някой е имал подобен проблем и е свързано с комфорт модула направо сам, ще си го сменя.
Колата е Мондео 3 Комби 2002 година 115 коня, и от няколко дена имам следния проблем с централното.
С бутоните на ключа се заключват/отключват само 3 от вратите, но не и пасажерската. Багажника се отваря само с бутона на дистанционното, но не и с копчето от купето. С бутона на шофьорската врата, не мога да затварям останалите ( работи си когато си иска ). Възможно ли е комфорт модула да е заминал или нещо друго? Ще я карам на жичкаджия тези дни, но се питах, ако някой е имал подобен проблем и е свързано с комфорт модула направо сам, ще си го сменя.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Ford Mondeo MK 3 Комби 115 HP
Проблема е в съответната брава, в нея има 4 микропревключвателя и някой от тях се е повредил. Могат да се сменят, но са заляти със смола и се налага чегъртане. Другия вариант е друга брава втора употреба.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Благодаря за информацията колега. Утре, ще я водя да я погледнат и ще пиша какво е положението.
-
- потребител
Малко ъпдейт на информацията.... Днес отидох на жичкаджията и за мой "късмет" всичко по централното, копчета молчета за багажник всичко работеше.... човека ме погледна малко тип базикаш ли се
и аз му викам еми не работеше бе човек
... Та стигнахме до решението, ако пак направи проблема да му я закарам веднага, а не след няколко дни за да може да хване проблема.
Та да питам някой има ли е подобен проблем централното да се базика така... Копчето в купето за багажника по няколко работи по някога не... копчето на шоферската врата за централното от време на време затваря всички врати ама по някога не, та ми е чудно дали е от комфорт модула или от нещо друго. Защото от какво друго може от време на време да работи, а понякога не.
Ако някой има добър майстор за Фордове и да разбира и от електроника, моля да даде координати на човека.

Та да питам някой има ли е подобен проблем централното да се базика така... Копчето в купето за багажника по няколко работи по някога не... копчето на шоферската врата за централното от време на време затваря всички врати ама по някога не, та ми е чудно дали е от комфорт модула или от нещо друго. Защото от какво друго може от време на време да работи, а понякога не.
Ако някой има добър майстор за Фордове и да разбира и от електроника, моля да даде координати на човека.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Електронния модул няма нищо общо, всичко е механично. Отказва понякога, защото проблема още е в начален стадий, след време ще стане постоянен.
За копчето на багажника, тука има решение
За копчето на багажника, тука има решение
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!