Някой слагал ли е уреди за следене налягенто на ТУРБОТО
-
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2013, 22:09
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCi 115 hp 2001 г. (коНби)
- Status: Извън линия
Някой слагал ли е уреди за следене налягенто на ТУРБОТО
Здравейте колеги.
Захапа ме главата и си мисля дали на Фокус мк1 2001 г. ТДЦИ 115 коня (от подписа ми) може да се сложат джаджи за следене на налягането на турбото, температура и налягне на маслото и разни други такива щуротии. Някой има ли опит с такива? От къде се намират, кои марки и модели са добри и кой може да ги монтира? Мисля, че механичните за турбото е по-добре... но сега още събирам инфо.
Благодаря предварително.
Захапа ме главата и си мисля дали на Фокус мк1 2001 г. ТДЦИ 115 коня (от подписа ми) може да се сложат джаджи за следене на налягането на турбото, температура и налягне на маслото и разни други такива щуротии. Някой има ли опит с такива? От къде се намират, кои марки и модели са добри и кой може да ги монтира? Мисля, че механичните за турбото е по-добре... но сега още събирам инфо.

Благодаря предварително.
"Мисленето е най-трудната работа на света. Затова толкова малко хора се захващат с нея." - Хенри Форд
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Някой слагал ли е уреди за следене налягенто на ТУРБОТО
Наскоро сложих ей този: http://www.ebay.com/itm/251240777414pi4o написа:Здравейте колеги.
Благодаря предварително.
Като изключим разминаването на стрелката с 0-та (горе-долу както е на снимката, така е и в действителност), върши си работата.
Същият продавач има всякакви други джаджи от тази серия - вакуум, температура на охл. течност/масло, съотношение гориво/въздух, оборотомер и т.н.
Малко зор видях с прекарването на маркуча покрай дебелият сноп кабели от купето към двигателя, ама една броня от старо жило свърши работата на водач. Тройникът го свързах на маркучето от турбото към ГНП.
-
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2013, 22:09
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCi 115 hp 2001 г. (коНби)
Ogi, благодаря ти за бързия отговор. Аз гледах това и разни подобни уредчета, но само ги разглеждах. "Като му дойде времето", ще ти се обадя да видим дали ще ти се занимава да монтираме, срещу съотвеното заплащане, разбира се! 

"Мисленето е най-трудната работа на света. Затова толкова малко хора се захващат с нея." - Хенри Форд
- dj_nako
- потребител
- Регистриран: 27 дек 2013, 16:42
- Модел на автомобила: Mondeo mk3 2.0 TDDI 2001 Ghia
може ли някой да ме свърже със сервиз който знаят и могат да монтират датчици от този тип за налягане на турбото, маслото и друг тип инфо за форд мондео мк3 2.0 дизел? Пловдив ще е най добре но и друг град може да предложите.