налягане на маслото на двигателя на фиеста
- kocef
- потребител
- Регистриран: 08 сеп 2007, 17:52
- Модел на автомобила: ford fiesta 92 god. karburator 1.1
- Status: Извън линия
налягане на маслото на двигателя на фиеста
здравеите колеги.Карам фиеста но не ми е толкоз мила като кола.Правих основен ремонт преди 1 година,смених бутала нови,и пружини на клапаните на четварто бутало с втора ръка.Карам вече 2000 километра слеед ремонта но забелязвам че на четварто бутало много бавно качва масло.Парвите 3 цилиндара качва доста масло и на празен ход, а на четварти се олива около кобилиците.След минаване на около 8-10 километра се олива масло и на кобилиците до пружините на 4 цилиндар.Обаче маистора преди да си взема колата ме предупреди,че разпределителя нА трети и четварти цилиндар е много износен.За смяна е, нямах кинти.Викна ме маистора си взимам колата след ремонта, отидох не качваше хубаво масло.отвориха картера,намериха дупчица на трабичката на маслената помпа.Завариха я,няма проблеми карам,ВАПРОСА ми е ако взема нова маслена помпа дали ще има по голямо налягане за маслото и по добро смазване на двигателя.АКО някои са имали сходния проблем нека споделят.благодаря предварително ИЛИ КАКВА КОЛА ДА СИ КУПЯ ВТОРА УПОТРЕБА БЕЗ ДА НЯМА ЗАБЕЛЕЖКИ ОСВЕН НОВА
нямам точки запетайки таи ме учиха в даскалото
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
- Status: Извън линия
Можеби просто си случил на кофти Фиеста.. Попринцип са си мнвого издържливи колите.. НО Фордовете са като състезателните коне.. ОТведнъж умират.. А иначе Купи си нова помпа.. по доре ще е определено.. старата 100% е затлачена .. попринцип е хубаво да се разглоби и да се изчисти ,но това може да означава напразно отваряне на картера..Купи си една нова не повече от 60-70 лева е предполагам. и няма да си имаш проблеми
едит: а възможно е да имаш и запушване горе във главата.. Ще обясниш ли на какъв пронцип ти идва маслото оат кортера към клапаните? ДА не би да имаш една тръбичка над разпределителния вал която е на дупки.. провери там да нямаш запушване..
едит: а възможно е да имаш и запушване горе във главата.. Ще обясниш ли на какъв пронцип ти идва маслото оат кортера към клапаните? ДА не би да имаш една тръбичка над разпределителния вал която е на дупки.. провери там да нямаш запушване..