Ауспуси Мондео-откъде в Търновско да взема?
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
- Status: Извън линия
Ауспуси Мондео-откъде в Търновско да взема?
Колеги,настана време разделно и взеха да ми се обаждат гърнетата,а и тръбите се като хартия вече май.Моля споделете,откъде да си купя в Търново или околностите,нови такива.Някой сменял ли е наскоро,щото проверих на едно-две места,ама имат някакви за Мондео до 1,8.
За 2,0,както знаете има още едно гърне в ляво и от там през цялата броня,отива към изходящото в дясно на бронята......Мисля да сменя всичко от катализатора назад.
Иска ми се,хем да не се набутвам много,хем да не са съвсем ментета новите ауспуси
Знам,че това прилича на приказката-хем вълка сит,хем агнето цяло,но все пак споделете информация моля!
Горе до старата мототехника не съм проверявал,питах при Брадата,но там могат да намерят за Монди до 1800 кубика,ха де...
Алтернативи,чрез куриер да поръчам от Ем Комплект 33 или от друго място в нета,ама по добре си рекох първо да сондирам мнения с вас... 
За 2,0,както знаете има още едно гърне в ляво и от там през цялата броня,отива към изходящото в дясно на бронята......Мисля да сменя всичко от катализатора назад.
Иска ми се,хем да не се набутвам много,хем да не са съвсем ментета новите ауспуси

Горе до старата мототехника не съм проверявал,питах при Брадата,но там могат да намерят за Монди до 1800 кубика,ха де...

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Горе до старата Мототехника произвеждат всякакви гърнета. Най вероятно ще имат подобни на твоите като размер. Може би ще се съгласят да вземат размерите от старите ти гърнета и да направят нови специално за теб.
На мен там ми сменяха гърнетата и на 2-те Фиести. На старата 1,1 задното изкара точно 2 години. На новата 1,6 сменях средно като я взех. Минаха малко над 2 години, но засега не се обажда. Цените бяха доста народни - около 30 лв. с монтажа за 1 гърне дадох преди 2 години.
На мен там ми сменяха гърнетата и на 2-те Фиести. На старата 1,1 задното изкара точно 2 години. На новата 1,6 сменях средно като я взех. Минаха малко над 2 години, но засега не се обажда. Цените бяха доста народни - около 30 лв. с монтажа за 1 гърне дадох преди 2 години.
- dimitardima
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2007, 18:52
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1,8 I Zetec 16V Ghia 1996г.комби 112к.с. тел.0896138531
- Контакти:
- demiro
- потребител
DigiPro,мерси ще отида да видя кво предлагат горе!То веднъж вече говорихме с тебе по въпроса,но рекох да не са се понатрупали впечетления от тогава,но явно в Търново за сега никой от колегите не е сменял гърнета.
А за катализатора,той горкия отдавна е изтърбушен.Промяна има да,бръмчи колата по-силно от преди
Хич нямаше да го пипна,но беше се отлепил от самото гърне и дрънчеше,иначе питата си беше ОК,нямаше запушено.Ще видя,като отида да ми сменят ауспусите,може да махна гърнето на ката и да сложа друго на неговото място,че ме дразни режещият звук.
"Видима" разлика при махане на катализатор,почти не се усеща,освен ако не е бил запушен нещо.Вярно по всички закони на физиката,трябва да се подобри мощноста и да се намали разхода,но това е пренебрежително малко,че да се усети чак толкова.Голям минус е,че звука от колата,като цяло се променя и то много осезаемо.
А за катализатора,той горкия отдавна е изтърбушен.Промяна има да,бръмчи колата по-силно от преди

"Видима" разлика при махане на катализатор,почти не се усеща,освен ако не е бил запушен нещо.Вярно по всички закони на физиката,трябва да се подобри мощноста и да се намали разхода,но това е пренебрежително малко,че да се усети чак толкова.Голям минус е,че звука от колата,като цяло се променя и то много осезаемо.

- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
Днес свалихме питите от моя (демиро и аз трябва да сме с идентични генерации) и честно казано, да е станала по-мощна не може (може да се възвърне вървежа отпреди), но пък динамиката се подобри (респонса) а дебелия грухтящ звук го няма вече
но пък бая се реже (така звучи
)
макар че ме доядя - нито ми се беше отлепила пита от гърнето, нито беше пък запушен, но нали съм си келеш и си го окапазих, но карай...
някой да даде съвет, къде се предават катализатори (чувам че вървели 50-100 лева) ?
Демиро искам да те попитам, преди да го свалиш, след 3000 оборота чуваше ли едно такова дебело грухтене ? И преди да го свалиш, като го пришпорваш някой друг километър миришеше ли на сяра?
Извинявам се, че ти оспамих така темата

макар че ме доядя - нито ми се беше отлепила пита от гърнето, нито беше пък запушен, но нали съм си келеш и си го окапазих, но карай...
някой да даде съвет, къде се предават катализатори (чувам че вървели 50-100 лева) ?
Демиро искам да те попитам, преди да го свалиш, след 3000 оборота чуваше ли едно такова дебело грухтене ? И преди да го свалиш, като го пришпорваш някой друг километър миришеше ли на сяра?
Извинявам се, че ти оспамих така темата

- demiro
- потребител
Брех,мерси за полезната информация!Гледам имат офис и в Търново,ще ги питам за цени.Сайта им е чудесно направен с много инфо.serwiza написа:на мястото на катализатора сложи ускорител или резонатор тогава ще изгубиш този характерен звук при средните обороти . Останалите ауспуси си поръчай от фирма " КОСЕР" издържат поне 4Г При тях има и катализатори нови
http://www.kosser.net/
Ето и каталога им с ауспуси.
http://dataweb.pl/asp/po/