Проблем с двигателя на Мондео, 2.0 TDCi

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
stst
потребител
потребител
Регистриран: 04 мар 2008, 12:47
Модел на автомобила: Mondeo, 2.0 TDCi
Status: Извън линия

Проблем с двигателя на Мондео, 2.0 TDCi

Мнение от stst » 04 мар 2008, 13:10

Колата е Мондео, 2.0, TDCi, 2002 произведена, 2003 1-ва регистрация от Мото Пфое.

Наскоро я купих. Почти всичко беше чудесно до момента, в който излязох на дълъг път. Движех се с около 100-110 км/ч по магистрала "Хемус". На първото изкачване двигателят просто изключи (т.е. все едно мина в някакъв авариен режим-рязка загуба на мощност и накрая изгасна). Спрях в аварийната лента, запалих и все едно нищо не се беше случвало. 1-ва, 2-ра... 5-та(120 км./ч) и така до следващия баир, където пак "изключи" по същия начин. Обърнах и тръгнах да се връщам. По нанадолнище и на равно вдигнах 160 км./ч и нямаше проблем. На баира на 4-та или 5-та с над 100 "изключва".

Отидох в Мото-Пфое Младост. Взеха я за диагностика на двигателя. На следващия ден се обадиха, че най-вероятно е проблем с ГНП, ама щели още тестове да правят. След два дни ме зарадваха, че ГНП е за смяна. Щяло да струва 1560 лв. + труд.

Въпросът ми е дали на някого се е случвало нещо подобно. Дали наистина е ГНП и дали е за смяна?

Моля посъветвайте ме какво да предприема

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 04 мар 2008, 20:12

Колега сигурно знаеш че дизел не се кара като бензин. Провери си помпата и дюзите на стенд и след това предприемай нещо но не в МП там ще ти набутат рециклирана помпа от Турция и ще те набутат с пари.Добри майстори запомпи има на околовръсното и в Челопеч.

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 05 мар 2008, 20:59

Колега,когато угасва колата колко гориво има в резервоара.Така както си го описал все едно е спиране на притока на гориво. Да не би да имаш някакви проблеми със сондата и като дойде баир и сондата да остава на сухо ако е малко горивото или като се събере в задния край на резервоара.Както казваш,прави го само при изкачване..Просто разсъждавам...

2 пъти ми се е случвало да се прибирам на изпарения и така като дойде баира и колата вземе да се пъне и да няма мощност и като дойде равното и горивото да се стабилизира в резервоара и мощността си идва до следващият баир....или докато сипя резервата от 5L тубичка в багажника :!:
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 06 мар 2008, 11:42

Ако има сервизна книжка виж кога за последно е сменян горивен филтър.

stst
потребител
потребител
Регистриран: 04 мар 2008, 12:47
Модел на автомобила: Mondeo, 2.0 TDCi

Re: Проблем с двигателя на Мондео, 2.0 TDCi

Мнение от stst » 10 мар 2008, 12:30

Филтърът го смених Януари, а резервоарът беше пълен догоре.
Мисля да отида на диагностика в "Юве" и "Супер дизел" и тогава ще му мисля.
Иначе колата няма никакви проблеми в града. Явно само, когато има завишено потребление на гориво, помпата нещо не насмогва.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: Проблем с двигателя на Мондео, 2.0 TDCi

Мнение от cenzor » 10 мар 2008, 12:42

stst написа:
Иначе колата няма никакви проблеми в града. Явно само, когато има завишено потребление на гориво, помпата нещо не насмогва.
E, то в града имаш по-високо потребление на гориво, отколкото извънградско. :wink:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”