Проблем с Форд Фиеста 1.3 1998

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
smirnofster
потребител
потребител
Регистриран: 08 май 2008, 16:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1998 1.3
Status: Извън линия

Проблем с Форд Фиеста 1.3 1998

Мнение от smirnofster » 08 май 2008, 17:02

Здравейте приятели,

преди да напиша каквото и да е искам да ви поздравя за невероятния форум, който сте създали през годините. Това ми е първият пост, но се отправям директно с молба за помощ.

Искам предварително да се извиня, ако има вече подобна тема, но за жалост времето ми е ограничено и не успях да разгледам всичко.

Притежавам Форд Фиеста с бензинов двигател 1.3 от 1998г. Колата е с инжекцион. Преди извествно време се появи следният проблем. След като нормално я запалихи потеглих да си върша работа още с тръгването забелязах, че колата сама регулира своите обороти. Непрекъснато ги качваше и сваляше. В момента при запалване на двигателя автомобила почти моментално отново покачва оборотите си и ги държи високи. Като казвам високи имам впредвид наистина високи ( нямам оборотомер, но по моя преценка са между 4000 - 5000 ). На най-прост език автомобила сам подава газ. До колкото сам мога да забележа това се случва само при свободен ход. (поне аз така смятам)

Разбира се не ползвам автобомила в момента, но искам максимално бързо да се справя с проблема. По моя скромна преценка проблемът е в следната част на инжекциона.
Прикаченият файл Image068.jpg вече не е достъпен
Image067.jpg
Image066.jpg
Image065.jpg
Image064.jpg
Image063.jpg
Написах ви всичко това тъй като не съм сигурен дали това е проблема. Моля ви дайте своето мнение по въпроса. Посъветвайте ме какъв може да е проблема, каде би било най-разумно да го отстрана, препоръчайте ми сервиз и пр.

Благодаря ви предварително
Прикачени файлове
Image068.jpg

kolus
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2007, 00:57
Модел на автомобила: fiesta

Re: Проблем с Форд Фиеста 1.3 1998

Мнение от kolus » 08 май 2008, 17:16

Аз имам такава фиеста, по точно 1.25 Zetec двигател.
И моята сама си регулира оборотите но го прави в рамките на 800-1000 оборота, но наскоро ми направи друг проблем, когато е на скорос независимо на коя предавка като я настъпя повече от 3500 оборота не вдига и няма мощност не ускорява и т.н. Откарах я на сервиз и ми казаха дебитомер. Смениха ми го и сега вече нямам проблеми.

smirnofster
потребител
потребител

Мнение от smirnofster » 08 май 2008, 17:24

Радвам се, че си успял да разрешис своят проблем, не знам дали това е причината при мен. Можеш ли все пак да разясниш какво представлява дебитомера. И ако е удобно да споменеш каква цена е суответното устроиство

kolus
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2007, 00:57
Модел на автомобила: fiesta

Мнение от kolus » 08 май 2008, 19:03

Ами доколкото разбрах дебитомера контролира потока въздух който постъпва към горивната смес или нещо такова, ново такова животно струва около 300-350 лева. Аз рискувах и взех от една морга такъв от същата фиеста като моята и ми излезна около 120 лева заедно с труд за диагностика и подмяна.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 08 май 2008, 19:17

Иди купи един ОБЕЗМАСЛИТЕЛ (МЕГЛИО там квото намериш)
Свали го тва нещо което си го оградил.
Пълниш го с обезмаслителя, чакаш да поразкисне и изсипваш. Повтаряш процедурата докъто спрат да излизат мизерий.
Изплакни го с вода.
Остави го да изсъхне (моя съхна 48 часа в/у монитора на компа, просто толкоз време не карах колата, незнам дали му е необходимо толкова :) )
Откачи акумулатора за около 10-тина минути, докъто монтираш клапана (клапан за празен ход се нарича тва което си нарочил). Закачи акумулатора, пали и бегай.
Известно време автомобила ще се държи като луд докъто се обучи компа.
При мен това обучение не се усеща, автомобила си върви нормално.
Обаче други се оплакват и затова го споменавам за да не се шашнеш.
Ако неще да се обучи сам, погледни горе в "я хвърли едно око преди да питаш" съм сложил линк към тема за обучение на компа.
Пробвай го това поне не е скъпа процедура само малко време ще позагубиш и ако не се получи нищо ела кажи.

smirnofster
потребител
потребител

Мнение от smirnofster » 08 май 2008, 21:24

Искам специално да благодаря на kolus и разбира се на paci за това, че се отзоваха толкова бързо.
Относно дебитомера - аз го бях проверил с помоща на мой приятел още когато се случи това с колата. И дебитомера е ок. Просто до сега не знаех, че се нарича така.

Ще послушам съвета на paci и да се надяваме, че нещата ще се оправят.

Благодаря още веднъж. Ако аз мога да ви бъда полезен с нещо само кажете.

smirnofster
потребител
потребител

Мнение от smirnofster » 13 май 2008, 15:07

Здравейте отново,

изпълних прилежно това което ми предложихте, но за жалост не се получи желаният резултат. Явно ще се наложи да закупя коментираната част. Бихте ли ми предложили място ( съответно и цена ) на частта. Питам ви за магазин, от който да я купя тъй като в Мото Фое цената е 278 лв. което ми се вижда доста за тази част. Държа частта да е достатъчно надежна и хубава.

Също така искам да ви попитам-мога да съм сигурен, че тя е проблема нали така?

smirnofster
потребител
потребител

Мнение от smirnofster » 20 май 2008, 15:19

Приятели,
исках само да ви съпбща, че преди няколко дни отстраних проблема.

Закупих си нова част, монтирах я и сега всичко е на 6. Смених си и терморегулатора защото забелязах, че има някакъв проблем и всичко е наред.

Благодаря ви за всичко :)

Забелязах, че когато шофирам с по-голяма скорост воланът трепери повече от нормалното. Възможно ли е да е от неправилен баланс на гумите, тъй като преди няколко дни смених зимните с летни ?

vladislav
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.

Мнение от vladislav » 20 май 2008, 15:52

smirnofster написа:Приятели,
исках само да ви съпбща, че преди няколко дни отстраних проблема.

Закупих си нова част, монтирах я и сега всичко е на 6. Смених си и терморегулатора защото забелязах, че има някакъв проблем и всичко е наред.

Благодаря ви за всичко :)

Забелязах, че когато шофирам с по-голяма скорост воланът трепери повече от нормалното. Възможно ли е да е от неправилен баланс на гумите, тъй като преди няколко дни смених зимните с летни ?
Колега на кое му викаш термурегулатор.
За втория въпрос ако със зимните не треперила значи лятните са ти за баланс, но го направи и на четирите.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 20 май 2008, 19:14

Радвам се че си решил проблема :)
За гумите има друг раздел!

Заключена