как да зацепя 2.0 TDCi
-
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 19:55
- Модел на автомобила: mondeo
- Status: Извън линия
как да зацепя 2.0 TDCi
Може би някои ще знае как се зацепва Мондео 2.0 TDCi 2002 г. По принцип това което е описано в аутодата и уоркшоп го правя т.е. зацепвам валовете и помпата със 6 мм пинове като болтовете на валовете и помпата са разхлабени , коляновия вал е в горна мъртва точка (но не съм сигурен дали го заклинвам правилно защото можв да се заклини през 1 см) отпускам обтегача стягам болтовете на валовете и помпата вадя пиновете и като завъртя буталата опират в клапаните.
Ако някои знае как се зацепва моля да помогне.
Ако някои знае как се зацепва моля да помогне.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Re: как да зацепя 2.0 TDCi
Предполагам говориш за първи цилиндър че е в горна мъртва точка, не коляновия вал, защото по 1-ви цилиндър се прави центровката на клапаните.Francky написа:коляновия вал е в горна мъртва точка
-
- потребител
Да де първи цилиндър е в горна мъртва но като гледам разпределителните валове мисля че буталата трябва да са в равновесие но не съм сигурен.....
- BACHEV
- потребител
- Регистриран: 25 дек 2007, 15:26
- Модел на автомобила: eskort 91g 1.3 Mondeo 2.0 Zetec. 16v Ghia 1997г.
с тоя нов мотор по добре иди на майстор да не го орезилиш
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Когато 1-ви цилиндър е в горна мъртва точка неговите клапани-изпускателни и всмукателни трябва да са затворени.Също така трябва да синхронизираш ГНП със съответното предварение.Мисля че ще ти е трудно, ако не си го правил досега. А пък и трудно може да се обясни във форума точно в този случай. Аз бих потърсил по-компетентен човек, да не стане някоя беля. Тъкмо ще се научиш за следващия път.Francky написа:мисля че буталата трябва да са в равновесие

-
- потребител
Споко стана работата,малко преди горна мъртва да е първи цилиндър в дупката на мястото на датчика за оборотите влиза пинче 11,5 мм което става да се зацепи само на едно място....