Жило на газта- сиера

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:
Status: Извън линия

Жило на газта- сиера

Мнение от doctordre » 09 юни 2008, 20:32

Имам странен проблем напоследък, жилото на газта не се връща като хората и колата държи доста високи обороти. Особено неприятно е като превключвам скоростите, защото докато сменям, колата се изфорсира яко :o Понякога дори е въпрос на милиметри, може би, клапите да се върнат докрай, иначе държи 1200-1300 оборота :roll: На ръка със натиск оста се връща докрай... Сложих една твърда пружина да връща газта, но се оказа прекалено твърда, едва си натисках педала :lol: Сега съм с оригиналната, но тя пък е прекалено мека, не върши никаква работа. Някой ако даде акъл как да го оправя ще съм му много благодарен, защото така хем си търкам съединителя, хем се нервирам. А понякога дори става опасно защото колата сама се ускорява...

Потребителски аватар
nicko
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
Status: Извън линия

Re: Жило на газта- сиера

Мнение от nicko » 09 юни 2008, 23:09

Точно днес ми се случи същото. Като превключвам скоростите колата се форсира, но на 3000 оборота. Спрях на място същото форсиране. После се оправи. Явно жилото заяжда някъде и не се връща. Преди няколко дена усещах някакво припукване на педала като го натисна по надолу от половината. Страна работа.
ИзображениеИзображениеИзображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”