Моментен проблем със скоростите...Откъде ли е? Съединител...
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
- Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
- Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България
- Status: Извън линия
Моментен проблем със скоростите...Откъде ли е? Съединител...
Здравейте,
вчера карах по магистрала около 80 км, навлизам после в населено място, искам да сменя скоросите, не ще...Натискам яко съединителя, с кански мъки влезе от 5-та на 4-та...Спирам, скоростите се включват нормално, с лекота...Потеглям от първа на втора, при включването обаче към трета скорост, пак супер трудно...Иначе като влезе в съответната скорост, Ок...
Пак спрях, почаках 5 мин, отварям капака (не че нещо мога да видя), затварям пак, включвам на задна, Ок, включвам на първа, Ок, потеглям, не мога пак да сменя в движение на втора или която и да е скорост...С мъка включих на трета, карах бавно до крайната точка на пътуването и спрях...Скоростите пак на място като е са Ок...
След 4 часа пак се връщам при колата, моля се пак да не ми даде проблем и всичко беше Ок...Моля, дайте предположения...
Също как да разбера дали съединителя е за смяна? Кой е най-явния признак за износване? И най-важното- трудно ли се сменя?
вчера карах по магистрала около 80 км, навлизам после в населено място, искам да сменя скоросите, не ще...Натискам яко съединителя, с кански мъки влезе от 5-та на 4-та...Спирам, скоростите се включват нормално, с лекота...Потеглям от първа на втора, при включването обаче към трета скорост, пак супер трудно...Иначе като влезе в съответната скорост, Ок...
Пак спрях, почаках 5 мин, отварям капака (не че нещо мога да видя), затварям пак, включвам на задна, Ок, включвам на първа, Ок, потеглям, не мога пак да сменя в движение на втора или която и да е скорост...С мъка включих на трета, карах бавно до крайната точка на пътуването и спрях...Скоростите пак на място като е са Ок...
След 4 часа пак се връщам при колата, моля се пак да не ми даде проблем и всичко беше Ок...Моля, дайте предположения...
Също как да разбера дали съединителя е за смяна? Кой е най-явния признак за износване? И най-важното- трудно ли се сменя?
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Re: Моментен проблем със скоростите...Откъде ли е? Съединител...
Подпри предните колела на бордюр включи на 3 скорост или предварително включи на тази скорост и бавно отпускай съединителя като подаваш газ .Ако колата изгасне съединителя е добре , ако се форсира имаш износен съединител.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Да ама не, май няма да е съединителя, защото ако е той и от място ще има проблеми с включването. По скоро доколкото си спомням ще е синхронизатора в скоростната кутия.
-
- потребител
Е аз точно съм го казал, че на място скоростите се включват добре, без проблем. Трудността идва, като колата е набрала скорост и примерно от 1-а на 2-а и нагоре...Иначе от място можех и на втора да тръгна...
Между другото, Фиестатата Мк4 с какъв съединител е? На жило или хидравличен?
Между другото, Фиестатата Мк4 с какъв съединител е? На жило или хидравличен?
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Хич и не съм гледал на моята какво е. Сега чета тук едно ръководство на руски и пише, че след 1996 г. на всички фиести има хидравлика която автоматично регулира необходимото сцепление. Има и рисунки ама аз не съм виждал на моята къде е казанчето за хидравличната течност. Пише как да провериш дали работи.
Пускаш двигателя и оставяш да работи на празен ход
Натискаш до упор педала и задържаш 3 сек. след което включваш на задна, ако задната се включва трудно или хърка не се отделя достатъчно съединителя. Казват да се провери механизма за регулировка на разстоянието между лагера и притискателния диск.
Абе ей тук ти давам линк да четеш
http://www.autoprospect.ru/ford/fiesta/ ... lenie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Пускаш двигателя и оставяш да работи на празен ход
Натискаш до упор педала и задържаш 3 сек. след което включваш на задна, ако задната се включва трудно или хърка не се отделя достатъчно съединителя. Казват да се провери механизма за регулировка на разстоянието между лагера и притискателния диск.
Абе ей тук ти давам линк да четеш
http://www.autoprospect.ru/ford/fiesta/ ... lenie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Казанчето за хидравличната течност на съединитела може да е същото, което е и за спирачките. Поне на дизеловия Фокус е така.
Иначе проблема то скоро ми се струва разместени лостове (нерегулирани) за превключване на скоростите. Ако са лостове де, че на Фокуса май са жила като ги гледам отвътре от купето
. Но пък щом на място се включват по-лесно, да не би някой тампон на мотора да е закъсан (или скъсан) и в движение да оказва промяна в положението на лостовата система.
edit: с лостове, е сега видях от линка по-горе.
Иначе проблема то скоро ми се струва разместени лостове (нерегулирани) за превключване на скоростите. Ако са лостове де, че на Фокуса май са жила като ги гледам отвътре от купето

edit: с лостове, е сега видях от линка по-горе.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Хидравличен!fiestazetec написа: Фиестатата Мк4 с какъв съединител е? На жило или хидравличен?
Поне на Zetec-S, за другите двигатели незнам.
Храни се от казанчето на спирачките, както каза вече DTM.
-
- потребител
Днес сутринта направих тестове, след като я измих колата, първо на бордюра на трета...Загасна...Значи добре...
Второ от упор (каквото и да значи това, за мене е да натисна рязко), после на задна и нямаше хъркане, нищо, потегли си като хората...
Дано да е било временен проблем, преди седмица смених масло и филтри и отдолу видимо нищо...Но това не е показател...
Ако се появи пак, ще пиша...Пак ще пътувам на дълго..
Второ от упор (каквото и да значи това, за мене е да натисна рязко), после на задна и нямаше хъркане, нищо, потегли си като хората...
Дано да е било временен проблем, преди седмица смених масло и филтри и отдолу видимо нищо...Но това не е показател...
Ако се появи пак, ще пиша...Пак ще пътувам на дълго..