Скоростна кутия - като на ЗИЛ малко прилича
- l_m_b
- потребител
- Регистриран: 27 яну 2005, 12:56
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.3mi '94
- Контакти:
- Status: Извън линия
Скоростна кутия - като на ЗИЛ малко прилича
Камионът за истински мъже
Та сега сериозно. Имам неприятното чувство, че като се поразработи колата хубаво почват малко трудно да и влизат 3 и 4-та предавка. То се целим, търсим, рядко в най-лошите моменти дори може да се случи да пристъргне малко на умряло...
Това никак не ми харесва. Маслото е до горе, но никога не е било сменяно. Май едва ли е в това причината. Остават ми само гадни предположения. Или пък Фиестите са си малко дървени по-принцип? Какво мислите по въпроса?

Та сега сериозно. Имам неприятното чувство, че като се поразработи колата хубаво почват малко трудно да и влизат 3 и 4-та предавка. То се целим, търсим, рядко в най-лошите моменти дори може да се случи да пристъргне малко на умряло...

Форд Фиеста
1.3mi
09.1994
1.3mi
09.1994
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Много странна работа- при мене става същото напоследък.
Значи ВСИЧКИ скорости започват да влизат по- трудно. Това е от около месец. Първоначално реших, че не съм натиснал докрай съединителя, но започват да се повтарят нещата. Даже снощи си направих теста за съединителя- колата си гасне, значи е ОК. Не е от студено масло, защото го прави и дори когато се прибирам към къщи, а тогава определено е загряла.
Ако е от лоста, това означава, че с времето хлътва... а мисля че при фиестичките отдолу го държи една пластмасова като плочка... тя би трябвало направо да се счупи.
И понеже е студено си казвам- това е от зимата- като се стопли ще видим дали е така и ако трябва ще поправяме!

Значи ВСИЧКИ скорости започват да влизат по- трудно. Това е от около месец. Първоначално реших, че не съм натиснал докрай съединителя, но започват да се повтарят нещата. Даже снощи си направих теста за съединителя- колата си гасне, значи е ОК. Не е от студено масло, защото го прави и дори когато се прибирам към къщи, а тогава определено е загряла.
Ако е от лоста, това означава, че с времето хлътва... а мисля че при фиестичките отдолу го държи една пластмасова като плочка... тя би трябвало направо да се счупи.
И понеже е студено си казвам- това е от зимата- като се стопли ще видим дали е така и ако трябва ще поправяме!

БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- l_m_b
- потребител
- Контакти:
:)
Да, да!
И аз имам някакво чуство че скоро ще ми падне скоростния лост. Врътка се на няколко градуса по и обратно на часовниковата стрелка. Мааалко нагоре и малко надолу. Вкарвам на задна и изведнъж се опитвам да тръгвам напред (тя влязла 4-та), ей такива работи. Сякаш е някакъв евтин китайски артикул за 3 лева от Илиянци.
Може би там е проблема. Ама миналата седмица смених накладки, така че няма всяка седмица да ремонтирам по нещо - ще изчака. А дотогава ще се радвам да натрупам теоритическа подготовка, че лъжат гадюхите по сервизите, лъжат.
И аз имам някакво чуство че скоро ще ми падне скоростния лост. Врътка се на няколко градуса по и обратно на часовниковата стрелка. Мааалко нагоре и малко надолу. Вкарвам на задна и изведнъж се опитвам да тръгвам напред (тя влязла 4-та), ей такива работи. Сякаш е някакъв евтин китайски артикул за 3 лева от Илиянци.

Може би там е проблема. Ама миналата седмица смених накладки, така че няма всяка седмица да ремонтирам по нещо - ще изчака. А дотогава ще се радвам да натрупам теоритическа подготовка, че лъжат гадюхите по сервизите, лъжат.
Форд Фиеста
1.3mi
09.1994
1.3mi
09.1994
- bilder
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: VW Polo 1.4i+CNG
- Контакти:
Спокойно бе хора!!!
Това си е хроничен проблем при Фордовете!
Каренцето в което влизат двата пръта от ск. лост се разбива и започват нещата които сте изброили по горе:върти се скоростния лост,скоростите не влизат(бъркаш 2-4 ...), хъркат и имаш чуството,че като си "на скорост" си на свободна-поне при мен е така.
Питах в магазин и ми предложиха целия механизам-каре,прътове и лоста(понеже не се прави) за скромната сума от 200лв.
По моргите е 40-50 лв. само че половината дето ми ги предложиха бяха с луфт в карето макар и малък,което означава че след година пак така.
Каренцето в което влизат двата пръта от ск. лост се разбива и започват нещата които сте изброили по горе:върти се скоростния лост,скоростите не влизат(бъркаш 2-4 ...), хъркат и имаш чуството,че като си "на скорост" си на свободна-поне при мен е така.
Питах в магазин и ми предложиха целия механизам-каре,прътове и лоста(понеже не се прави) за скромната сума от 200лв.
По моргите е 40-50 лв. само че половината дето ми ги предложиха бяха с луфт в карето макар и малък,което означава че след година пак така.
- l_m_b
- потребител
- Контакти:
брррр....
200 кинта? Шокиран съм. Ти какъв Форд караш? Можеш ли да обясниш малко по-подробно за какво точно става въпрос или да дадеш линк? Моите симптоми са точно като твоите. И точно това е простотията - мислиш че си на 3-та а се оказва че си на 0. Ти какво си направил в твоя случай? И въобще направил ли си нещо и какво смяташ да правиш? Ако ще се прави ремонт на всеки 6 месеца няма смисъл наистина. 

Форд Фиеста
1.3mi
09.1994
1.3mi
09.1994
- bilder
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: VW Polo 1.4i+CNG
- Контакти:
ПОДРОБНОСТИ
Ами незнам зашо не излиза информацията за колата ми, но тя е Форд Ескорт 1.6Д *88 (двуврато комби)
А проблема с карето още не е решен.
Чух и смятам да опитам следното:карето се разпробива (изтърбушва)
и се поставят 2 болта М6 и 2 гайки и проблема е решен за няколко години напред.Точно как става не съм видял, но мисля че с бормашина,чук,тел,клещи и споменаване на много роднини на инж. от Форд
Междудругото още не съм се отказал да намеря запазено каре от някой ударен Форд бил и той след 90-та мисля че са еднакви.
Ако нялкой колега успее да намери и да постне снимка на въпросното ще е много добре.

А проблема с карето още не е решен.
Чух и смятам да опитам следното:карето се разпробива (изтърбушва)
и се поставят 2 болта М6 и 2 гайки и проблема е решен за няколко години напред.Точно как става не съм видял, но мисля че с бормашина,чук,тел,клещи и споменаване на много роднини на инж. от Форд

Междудругото още не съм се отказал да намеря запазено каре от някой ударен Форд бил и той след 90-та мисля че са еднакви.
Ако нялкой колега успее да намери и да постне снимка на въпросното ще е много добре.
- dpower
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 14:08
- Модел на автомобила: Civic
Re: Скоростна кутия - като на ЗИЛ малко прилича
Малко са си дървени. Също както Ескортите, но те са маалко по-малко дървени от Фиестите. Абе май от Мондео нагоре става.l_m_b написа:Или пък Фиестите са си малко дървени по-принцип? Какво мислите по въпроса?

М/у другото аз на Големия Ремонт

-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
- Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V - Местоположение: Colorado
Няма, няма да се бъзикам!bilder написа:Дано някой не ме обвини в богохулство или Acj да се побазика с нас

А иначе (за турбо D.P. и S.) и двамата сте прави, просто каренцата са две, горното е част от кормилния прът, долното е разглобяемо, и не знам как е измислена конструкцията, но твърдят че само долното се разбива, затова е предвидено да се сменя.
Не че някакви си конструктори ще спрат нашия турбодизел да разбие горното, разбира се !